Ultima oră

Crina Onciu, cintareata, dansatoare si actrita la Mamaia

Silvia Vrînceanu Nichita
26 aug 2008 1743 vizualizări
Focsaneanca Crina Onciu, in virsta de 16 ani, nu a primit nici un premiu la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, unde a candidat la sectiunea interpretare, insa declara ca experienta a fost una minunata, care i-a deschis mai multe usi in muzica romaneasca.

Eleva in clasa a X-a la Colegiul National "Al. I. Cuza", Crina a interpretat simbata seara o melodie grea, lansata in urma cu peste 40 de ani de Elena Constantinescu, o cintareata care a avut o aparitie meteorica in peisajul muzical. "E primul festival important la care particip si mi s-a parut o experienta extraordinara. Jurizarea a fost corecta, dupa parerea mea, au fost voci foarte bune, mai cunoscute decit a mea. Faptul ca am fost in finala a fost o mare onoare pentru mine", ne-a spus Crina, care s-a intors ieri acasa. Tinara a urmat cursuri de canto la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", unde i-a avut ca indrumatori pe Viorel Gavrila si Liviu Topala, si a facut parte din grupul Athenaeum, care a obtinut si un premiu la Festivalul Mamaia Copiilor. Crina a facut si dans sportiv timp de noua ani, insa a renuntat pentru ca a ramas fara partener. De altfel, aceasta experienta i-a fost de ajutor la Mamaia, pentru ca melodia "Iubirea-i doar o gluma" (Elena Constantinescu/compozitor Misu Iancu/text Eugen Mirea) implica si cintec si dans si teatru. Lansata "la apa", Crina Onciu spera sa faca o cariera in muzica, sa iasa in lume, sa se faca remarcata prin vocea ei. Focsaneanca vrea sa urce pe scena Festivalului de Muzica Usoara "Florentin Delmar" de la Focsani, dar si la Festivalul National "Dan Spataru" de la Medgidia. Pe linga pasiunea pentru muzica, Crina invata foarte bine la scoala, iar profesorii spun despre ea ca este o fata modesta, care cinta din si cu multa placere. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 52 minute, 27 secunde
Inca o data multe felicitari Crina.Succes in continuare.Esti o domnisoara minunata!Felicitari si mamei.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.