Ultima oră

Control de amploare pe piata auto vrinceana

Ana-Maria Cantia
10 iul 2008 1356 vizualizări
Incercam sa ridicam stacheta calitatii cit mai mult , ne-a declarat seful centrului zonal al Departamentului Supraveghere Piata din cadrul RAR

Conducerea Registrului Auto Roman (RAR) desfasoara in perioada 7 ""11 iulie un control menit sa constate corectitudinea activitatii pietei auto din Vrancea. Controlul a fost efectuat de inspectorii RAR din cadrul Departamentului Supraveghere Piata (DSP) la un numar de 30 de agenti economici ce desfasoara activitati din domeniul prestarii serviciilor auto. Acestia au avut in vedere activitati precum reparatii, reglaje si intretinere auto. In urma verificarilor, inspectorii au constatat ca aceste servicii erau prestate si de agenti care nu aveau autorizatie tehnica din partea RAR decit pentru servicii partiale. In judet sint in jur de 150 de agenti economici care presteaza servicii de acest gen. Pentru ca unora le lipseau autorizatiile pentru anumite operatiuni, inspectorii au impartit amenzi in valoare de 8.400 de lei, cea mai mica amenda fiind de 2.000 de lei, adica dublul costului procedurii de autorizare. Nereguli au fost gasite si in rindul celor care aveau autorizatii din partea RAR. "Operatorii nu inregistrau si nu mentineau dovezi care sa demonstreze conformitatea activitatilor executate cu conditiile tehnice si de calitate impuse, astfel incit vehiculele rutiere sa corespunda conditiilor si reglementarilor legale privind admiterea si mentinerea lor in circulatie. Piesele ce concura la siguranta circulatiei, montate de catre acestia in cadrul reparatiilor efectuate, nu erau intotdeauna certificate si/sau omologate sau nu detineau buletine de verificare metrologica pentru echipamentele de inspectie si verificare a reparatiilor executate", se arata in concluziile inspectorilor RAR. Inspectorii mai spun ca, fata de anul trecut, lucrurile s-au schimbat in bine si ca prestatorii de servicii incearca sa atinga anumite standarde. "Vrancea este un judet in care foarte multi agenti sint pe drum european. Anul trecut, nu toate vulcanizarile erau autorizate. Am reusit sa le autorizam si acum incercam sa ridicam stacheta calitatiii cit mai mult. La un agent cu doi angajati, autorizarea costa in jur de 600-700 de lei, iar la 3-5 angajati in jur de 1.000 de lei. In prima faza am mers pe verificarea agentilor economici, am constatat problemele si i-am avertizat si abia ulterior i-am amendat pe cei care nu s-au conformat", ne-a declarat Viorel Avasilcai, sef zonal al RAR. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.