Local

Consiliul Județean Vrancea plătește cursuri de înot pentru angajații Bazinului din Sud

Ionel Sclavone
7 aug 2018 2859 vizualizări

Consiliul Județean plătește o firmă care să-i învețe să înoate pe angajații Bazinul de înot didactic din Focșani. Aceasta în condițiile în care ei au fost angajați tocmai ca să ofere lecții de înot și ar fi trebuit să li se verifice calificările încă de la angajare.

Consiliul Județean a angajat o societate comercială din Oradea, Ars Nova SRL, care să-i califice ca instructor sportivi pe cei 13 salariați ai Bazinului de înot didactic din cartierul Sud. Cursul este acreditat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, costă 27.300 de lei plus TVA și se va desfășura la Focșani în zilele de 16, 17 și 18 august.

Instruirea se va desfășura în două etape, teoretică și practică care se va desfășura la bazin. Partea de pregătire teoretică presupune studierea a trei materii, respectiv Natație, Comunicare, Norme SSM și PSI.

La finalul celor trei zile, cursanții vor fi evaluați și vor primi câte un certificat de absolvire recunoscut de cele doua ministere și care le va permite să profeseze în meseria de instructor de înot.

Bazinul de înot a fost inaugurat în luna martie însă a fost deschis publicului larg abia la începutul lunii iunie pe motiv că nu a fost angajat personalul de specialitate.

Accesul se face în baza unui tarif de 25 de lei pe oră pentru adulți, 15 lei/oră pentru adolescenți între 15 și 18 ani și 10 lei/oră pentru copii. Participanţii la programele didactice şi sociale, desfăşurate în baza protocoalelor încheiate la nivel instituţional, respectiv copiii din sistemul de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal, vor beneficia de cursuri gratuite de învăţare a înotului, în limita a opt ședințe pe lună.

Bazinul din Focşani este unul dintre cele mai mari din ţară, omologat de Federaţia Internaţională de Polo, și ar urma să găzduiască inclusiv competiţii de înot şi polo, dar şi antrenamente ale sportivilor. Lucrările au început în decembrie 2015 iar valoarea lor se ridică la 35 de milioane de lei. Baza Sportivă constă într-un bazin competiţional cu o suprafaţă de 832 de metri pătraţi şi o adâncime de 2,3 metri, dar şi un bazin de antrenament de 312 metri pătraţi şi o adâncime variabilă, cuprinsă între 1,2 şi 1,6 metri. Baza Sportivă mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare, cabine de duş.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.