Local

Vasile Sterea din Negrilesti a murit ars la locul de munca

Nicoleta Cristea
14 aug 2006 1530 vizualizări
Vrincenii plecati in numar mare la lucru in strainatate sint deseori victimele ale unor grave accidente de munca, care uneori le sint fatale.

Intr-un astfel de accident si-a pierdut viata, acum doua luni de zile, si Vasile Stelea, 40 ani, din comuna Negrilesti, care lucra de aproximativ 6 ani in Italia, mai exact linga Roma. Surprins de un incendiu in carmangeria in care lucra si locuia din cind in cind, barbatul a murit in chinuri groaznice, ars si asfixiat. Trupul neinsufletit a fost repatriat abia simbata, 5 august, dupa doua luni de la deces. Repatrierea a durat atit de mult, intrucit politia a considerat initial ca moartea romanului este suspecta, fapt care nu s-a confirmat in cele din urma. Potrivit stirilor difuzate de media

italiana, vrincenaul era omul de incredere al patronului. Vasile Sterea a lasat orfane doua fete, una care tocmai a absolvit liceul, iar cealalta eleva la scoala generala. Sotia lui Sterea lucreaza si ea in Italia pentru a-si intretine cele doua fiice. Localnicii din Negrilesti spun ca parintii barbatului decedat par urmariti de blestem, deoarece toti cei trei copii le-au murit in mod tragic. "Povestea acestei familii este lunga si dramatica. Doi dintre cei trei feciori ai familiei au murit in tara, unul prin inec, iar celalalt inghetat. Si acum Vasile, care a murit ars", ne-a spus cu tristete Ion Vasuianu, primarul din Negrilesti, comuna unde sute de oameni sint plecati la munca in tari straine. Din pacate, cazul lui Vasile Stelea nu este unul singular. In aceasta luna este asteptat in tara si corpul neinsufletit al Mioarei Silvica Buga, din comuna Tifesti, decedata in decembrie 2005, in urma unui groaznic accident de munca produs linga orasul Palermo din Sicilia. Repatrierea femeii se va face din fonduri primite de la Consiliul Judetean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.