Local

IGO SA Odobesti a intrat in faliment

Valentin Muscă
3 iun 2006 995 vizualizări
Cea mai veche societate din epoca modernă a orasului a pus doliu la usă. In urmă rămîn datorii de peste 20 de miliarde de lei vechi.

Cu o datorie fabuloasă, de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi,incepind cu 1 iunie, întreprinderea de Gospodărire Orăsenească SA din Odobesti a inchis portile, intrind in lichidare judiciară. După citiva ani de agonie, bătrina societate de pe malul Milcovului va fi "eutanasiată", punindu-se capăt unei morti sigure, dar chinuitor de lungi. Pentru a asigura apa curentă la robinetul odobesteanului, o parte din personal a fost preluat de primărie. în urma falimentului au rămas datoriile, pe care lichidatori i le vor recupera probabil partial din vinzarea activelor societătii. "Societatea este in lichidare judiciară, iar serviciul a trecut la primărie. Falimentul societătii se datorează mai multor cauze: pierderi in retea de peste 50%, instalatia fiind depăsită fizic si moral, lipsa investitiilor in ultimii 16 ani, scumpirea pretului la energie electrică, pompele noastre fiind energofage si nu in ultimul rind datoriile de 7 miliarde de lei, reprezentind facturi neplătite la timp", ne-a spus Stelian Ene, fostul director al societătii. In realitate, falimentarea societatii are legatura directa si cu interesele politice care au capusat regia odobesenilor de 16 ani incoace. Iar directorul Stelian Ene si fostii edili ai orasului nu sint straini de ce s-a intimplat acolo. Una peste alta, rezolvarea problemei alimentării cu apă si a canalizării orasului este o chestiune vitală pentru un oras de aproape 10.000 de locuitori. "Cu 1 iunie s-a infiintat Serviciul Public de Apă si Canalizare in cadrul primăriei si este in directa subordonare a viceprimarului Florin Vetrescu. O parte din salariatii fostei societăti a fost preluata in noul serviciu care functionează pe o schemă mai suplă. Societatea de gospodarire locala nu mai putea continua din cauza acumulărilor penalitătilor si majorărilor de intirziere. Datoriile vor fi plătite din activele fixe ale societătii. Postul de sef serviciu va fi scos la concurs si vom scoate acest serviciu la licitatie pentru un operator autorizat", ne-a spus Daniel Nicolas, primarul orasului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.