Local

Un camin adevarat pentru sase asistati

Cristina Palade
5 mai 2006 1050 vizualizări
Trei cupluri de la CITOIA Odobesti se vor muta la casa lor, in satul Beciu. Capii de familie vor lucra la propria ferma cu carte de munca.

Filiala de Cruce Rosie, in colaborare cu Primaria Virtescoiu si Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului vor asigura cazare si locuri de munca pentru trei cupluri cu handicap minor din cadrul Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala, Ingrijire si Aistenta (CITOIA) Odobesti. In urma proiectelor "Casa noastra, locuinta moderat protejata de tip rezidential" si "Microferma Agrozootehnica -Casa Noastra", initiate de catre Crucea Rosie, s-a primit o finantare de trei miliarde de lei din partea Autoritatii Nationale a Persoanelor cu Handicap. Locatia unde vor fi cazati cei sase beneficiari este o anexa a cladirii scolii din satul Beciu. "Sintem foarte fericiti ca am reusit sa-i sensibilizam cu aceste doua proiecte pe cei de la ANPH. Nu am ales inca beneficiarii, insa ne dorim sa fie trei cupluri. Multumim Consiliul Local Virtescoiu, care ne-a concesionat cladirea si terenul din Beciu. La microferma vor lucra capii celor trei familii, care vor avea si carte de munca pe o perioada determinata. Vom face si o moara de malai, deoarece in sat nu este, de unde ei isi vor cistiga existenta zilnica", a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Rosie. Proiectul urmareste implementarea unui model alternativ de asistenta a persoanelor cu handicap institutionalizate. Principalele activitati sint reabilitarea si reamenajarea spatiului de locuit, achizitionarea de mobila si alte bunuri casnice si asigurarea de servicii sociale. "Serviciile vor fi asigurate de personal calificat si de catre voluntari. Am ales satul Beciu deoarece aici am gasit intelegere, si este si foarte aproape de CITOIA, unde beneficiarii vor putea sa-si viziteze colegii si se vor obisnui mai repede cu zona. Pe linga finanatarea primita de la ANPH, noi si Primaria Virtescoiu am finantat aceste proiecte cu circa 30 la suta din suma totala", a mai precizat directorul institutiei de caritate. Daca totul va iesi asa cum s-a propus in proiect, beneficiarii se vor putea muta de luna viitoare la Beciu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.