Local

Boierii Leonida au revendicat conacul din Pufesti

Valentin Muscă
2 mai 2006 3762 vizualizări
Printre conacele vechilor familii boieresti din Vrancea, revendicate in baza Legii 247 din 2005, se numara si conacul familiei Leonida din Pufesti, aflat inca in patrononiul SC Agroindustriala SA Marasesti

Situat pe soseua E 85, intre Adjud si Marasesti, conacul boierilor Leonida se gasea, pina in 1948, in mijlocul mosiei de citeva sute de hectare, acareturi si alte bunuri. Confiscat, dupa nationalizare, conacul ajunge in posesia I.A.S. -ului local, iar proprietarii au fost pusi pe drumuri. Folosit in anii 50 - 90 si ca adapot pentru lucratorii zilieri, conacul a ajuns o ruina, cu geamurile sparte, usile distruse, acoperisul luat de vint, la umbra unor arbori seculari care risca, la orice moment, sa cada peste imobilul inca in picioare. "Nu este o problema a Primariei revendicarea familiei Leonida. Conacul este proprieatea I.A.S. - ului care este in litigiu cu urmasii boierului. Pentru noi ar fi bine daca imobilul ar fi restaurat pentru ca ar da o nota pozitiva celor care tranziteaza comuna noastra, pe E 85. Privelistea actuala este una sinistra si nu face cinste localitatii", ne-a spus Marcel Nitu, primarul Pufestiului. Intrucit lucrurile sint complicate, deoarece I.A.S. -ul este o societate muribunda, cu active si conturi blocate, procesul risca sa se eternizeze, iar conacul sa fie praduit de cei fara de lege.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.