Local

Prefectura a pierdut din nou procesul intentat lui Mindrila

Nicoleta Cristea
19 apr 2006 1149 vizualizări
Constantin Eftandopolos Mindrila, fostul secretar al Prefecturii, si sefa compartimentului financiar, contabilitate, resurse umane si administrativ din cadrul institutiei, Rodica Enache, au fost gasiti din nou nevinovati pentru infractiunile de care au fost acuzati de prefectura.

Ieri, instanta de judecata a Tribunalului a respins recursul formulat de Prefectura Vrancea, si astfel Mindrila a mai cistigat o "runda". Cu toate acestea, decizia nu este definitiva, Prefectura Vrancea avind posibilitatea sa apeleze la forurile superioare din justitie. Amitim ca cei doi au fost cercetati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals, dupa ce Prefectura a facut sesizari cu privire la fraude din perioada alegerilor generale din toamna anului 2004, cind Mindrila si Rodica Enache au semnat statele de plata celor care au participat la scrutin. Din actele existente la dosarul cauzei rezulta ca suma se situeaza in jurul a peste 250 de milioane de lei, si foarte multe persoane, functionari ai Consiliului Judetean, au fost platite cu diurna de 220 de mii de lei, in ciuda faptului ca nu figurau pe listele de plata intocmite si aprobate, constituindu-se pentru acestia un nou tabel. Prefectura a sesizat modul in care au fost acordate indemnizatiile personalului auxiliar care a desfasurat activitati la alegerile generale din octombrie 2004 la IJP Vrancea, care a dat NUP, confirmat si de Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea. Uzind de toate caile legale, institutia prefecturii a facut plingere impotriva acestei rezolutii la prim procurorul parchetului, care a considerat ca solutia a fost legala. In decembrie refectura Vrancea a atacat decizia organelor de ancheta la Judecatoria Focsani, unde a pierdut din nou, motiv pentru care a redeschis anul acesta dosarul la Tribunalul Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.