Local

Directorii drumarilor, scosi basma curata

Nicoleta Cristea
5 apr 2006 1219 vizualizări
Oglan si Burloiu au scapat deocamdata. Judecatorii nu i-au considerat pe directorul general si pe directorul economic vinovati de prejudiciul de 4,5 miliarde adus Societatii de Drumuri si Poduri.

Viorel Oglan, directorul general, si Vasile Burloiu, directorul economic de la SC Drumuri si Poduri SA Vrancea, au scapat pentru moment de plata despagubirilor solicitate de Curtea de Conturi. Ieri, instanta Tribunalului Vrancea a respins actiunea intentata de Curtea de Conturi ca neintemeiata. Cu toate acestea, decizia nu este una definitiva, ea putind fi atacata dupa comunicare. Cei doi directori au fost judecati pentru un prejudiciu de aproximativ 4,5 miliarde de lei vechi, pe care l-ar fi produs SC Drumuri si Poduri SA. Potrivit raportului Curtii de Conturi, prejudiciul se datoreaza intirzierii achitarii unor obligatii la buget, dar si a modului in care au fost distribuiti banii societatii. Defalcat, 4,1 miliarde de lei reprezinta obligatii suplimentare la buget, 370 de milioane de lei cheltuieli nejustificate si 49,7 milioane de lei foloase nerealizate. Din actele depuse la dosar reiese ca in anul 2004 au fost realizate lucrari de 35,6 miliarde de lei, care au fost facturate cu intirziere, iar 7,3 miliarde de lei s-au facturat in 2005 pentru lucrari care s-au efectuat in 2004. Societatea a motivat ca intirzierea provine din faptul ca beneficiarii lucrarilor au recunoscut cu intirziere situatia lucrarilor executate. Drumuri si Poduri a mai aratat ca data efectuarii de prestari servicii se considera a fi data la care sint intocmite situatii de lucrari si, dupa caz, data acceptarii de catre beneficiari a acestei situatii. In octombrie 2005, Drumuri si Poduri a fost obligata sa plateasca la bugetul local peste 990 de milioane de lei cu titlul de impozit pe profit suplimentar fata de 2004, aproape 18 milioane de lei reprezentind dobinzile si 4,9 milioane de lei penalitati, la solicitarea Curtii de Conturi. Initial, Curtea de Conturi a cerut ca SC D rumuri si Poduri SA sa acopere un prejudiciu de mai bine de 3,9 miliarde de lei, reprezentind obligatii bugetare stabilite suplimentar fata de cele inregistrate in contabilitate pina la data de 12 decembrie 2004 si neachitate. Prejudiciul de 3,9 miliarde de lei reprezinta in cea mai mare parte impozitul pe profit la bugetul Consiliului Judetean, in valoare de 1,5 miliarde de lei si TVA la bugetul de stat, de 1,1 miliarde de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.