Local

Criminalul de la Cimpineanca si-a marturisit pacatele

Nicoleta Cristea
6 mar 2006 2793 vizualizări
Georgel Slabu este acuzat de crima, tilharie, tentativa la inselaciune, inselaciune, fals si uz de fals si fals privind identitatea. Criminalul a povestit vineri ce s-a intimplat in ziua in care l-a ucis pe Aurel Pascu.

Georgel Slabu, 38 ani, cel care l-a omorit pe Aurel Pascu, 71 ani, fost sofer de autobuz in Focsani, a fost audiat vineri, alaturi de alti martori, printre care si femeia la care statea in gazda. Doi martori cheie au fost femeia careia Georgel Slabu a incercat sa-i vinda apartamentul victimei, precum si o vecina de-a lui Aurel Pascu, care i-a dat de gol fapta. Aceasta din urma a declarat instantei ca a observat ceva in neregula la apartamentul lui Pascu, si, dupa ce Georgica Slabu i-a spus ca batrinul era la tratament in statiune, il intreba tot timpul despre starea acestuia. Intimplarea a facut ca intr-o zi sa intrebe despre batrin chiar in fata celui care dorea sa cumpere apartamentul si care a aflat, cu aceasta ocazie, ca adevaratul proprietar fusese ucis de falsul proprietar. Georgel Slabu a relatat, cu seninatate, ceea ce s-a intimplat in ziua respectiva, si a spus ca nu a avut intentia sa vinda apartamentul dupa ce l-a omorit pe Aurel Pascu. Acesta a mai adaugat ca nu era in relatii de prietenie cu victima sa, insa nici nu se certasera vreodata. Georgica Slabu este judecat pe motiv ca i-a aplicat lui Aurel Pascu mai multe lovituri, cu un ciocan, in zona capului si a pieptului, in urma carora batrinul a decedat. Dupa comiterea faptei, Georgel Slabu a falsificat buletinul victimei, prin inlocuirea pozei si a mers impreuna cu Gabriel Paun, zis Zazu, patronul unei case de amanet din Focsani, si cu sotia sa, la un notar, in scopul vinzarii apartamentului victimei sale. In cele din urma, cumparatorul si-a dat seama ca este victima unei inscenari si a renuntat la achizitionarea imobilului, anuntind politia. Intre timp, Georgel Slabu vinduse mai multe bunuri, printre care masina de spalat si televizorul din casa victimei. Dupa comiterea faptei, Georgel Slabu a fugit in statiunea Sinaia, unde a avut un accident, dupa ce o soba pe gaze i-a explodat in fata. De pe Valea Prahovei, acesta a fost ridicat de politistii vrinceni si adus la Focsani, unde a fost internat in spital si apoi arestat. Pe linga infractiunea de omor deosebit de grav, Georgel Slabu este acuzat si de tilharie, tentativa la inselaciune, inselaciune, fals si uz de fals si fals privind identitatea. Pentru faptele sale, focsaneanul Georgel Slabu risca sa stea dupa gratii pina la 25 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.