Local

Duta s-a intors in fruntea veterinarilor

Nicoleta Cristea
15 feb 2006 727 vizualizări
Decizia de repunere in functie a venit ieri de la Agentia Nationala Santiara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Ordinul ministrului este valabil insa doar pina la solutionarea dosarului de fond.

Veterinarul Ionel Duta, dat afara din functia de director executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea, in luna aprilie 2005, a revenit de ieri la cirma institutiei, cel putin pe hirtie. Potrivit Ordinului 56030 emis de ANSVSA, pe 14.02.2006, si ajuns la Directie la orele prinzului, conservatorul Ionel Duta a fost repus pe functie. Cu toate acestea, Duta nu a dat ieri pe la Directie sa isi reia cheile, pe care le-a predat in urma cu un an. Totusi, acesta le-a promis fostilor sai colaboratori "o cinste mare". In urma cu doua luni, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, hotarirea Curtii de Apel Galati, prin care Ionel Duta era repus in functie printr-o ordonanta presedintiala, cel putin pina la judecarea procesului pe ond. Al doilea dosar de afla in prezent la Curtea de Apel Constanta, unde a fost stramutat de la Galati. "De miine intru pe o functie publica la compartimentul de inspectie si control, intr-un post detinut anterior. Cu toate acestea, cred ca imi voi lua citeva zile libere, pentru ca am dreptul sa imi iau concediu pe 2005, dupa 10 luni de zile cit am fost in functia de director al DSVSA Vrancea. Ordinul ANSVSA spune clar ca, incepind cu data la care a fost emis, Duta Ionel se reintegreaza in funtia publica de director executiv al DSVSA, pina la solutionarea pe fond a cauzei", ne-a declarat liberalul Luigi Munteanu, fostul director al DSVSA.


Nini Sapunaru: "mai gresim si noi"


"Decizia de repunere in functie este valabila pina la judecarea pe fond a contestatiei facuta de Ionel Duta, care se judeca la Curtea de Apel Constanta, si are termen la sfirsitul acestei luni. Initial, procesul s-a judecat la Curtea de Apel Galati, insa am cerut si am obtinut stramutarea la Constanta", ne-a declarat Constantin Trifu, din cadrul ANSVSA Bucuresti. Inca din primele zile in care liberalul Luigi Munteanu s-a instalat in fotoliul de director, pesedistul Ionel Duta a sustinut ca acesta doar il inlocuieste temporar in functie, ceea ce se pare ca pina la urma s-a adeverit. Ionel Duta a fost "retrogadat" in aprilie anul trecut, dupa un control al ANSVSA, cu trecerea intr-o functie inferioara de executie, respectiv consilier superior treapta I de salarizare in cadrul Serviciului de Sanatate Animala, post pe care nu l-a ocupat efectiv nici o zi. Sanctiunea este valabila un an de zile si, potrivit acestui ordin, indiferent de rezultatul proceselor Ionel Duta urma sa revina in functie peste doua luni. Revenirea lui Ionel Duta in functie, ca si intrarea sa in Partidul Conservator, este o lovitura grea aplicata liberalilor

vrinceni, cu care veterinarul s-a aflat in conflict inca din anul 2003, cind l-a concediat pe Luigi Munteanu si apoi a facut presiuni politice asupra candidatului PNL la functia de primar al comunei Slobozia Ciorasti, care ii era subordonat. Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea, care garanta in urma cu citeva

saptamini ca Ionel Duta nu va reveni in functie, ne-a spus ca ... "mai gresim si noi". "Eu ramin la parerea ca d-l director Duta nu are ce sa caute in aceasta functie. Vom vedea daca se va ridica macar pe jumatate din valorea domnului Munteanu ca director. Asteptam sa vedem care va fi rezultatul sesizarilor penale facute de Autoritate", ne-a declarat Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.