Local

Primarul din Mera ar putea fi pus sub sechestru

Nicoleta Cristea
25 ian 2006 748 vizualizări
Acesta a primit bani pentru ca a participat la o licitatie.

Gheorghe Sararu, primarul comunei Mera, impreuna cu referentul localitatii, Ionel Chipaila, au fost chemati in judecata de Camera de Conturi Vrancea, dupa ce aici s-a gasit o lipsa in gestiune de 47,8 milioane de lei. Curtea de Conturi solicita instantei sa ii traga pe cei doi la raspundere, dar si sa impuna masuri asiguratorii, respectiv sechestru pe bunurile lor, in limita sumei care lipseste din contabilitatea unitatii. Controlul a fost efectuat in decembrie 2005, pentru anul 2004, iar din cele 47,8 milioane de lei, 43 de milioane reprezinta indemnizatii achitate nelegal. Potrivit raportului Curtii de Conturi, "gaura" a fost creata dupa ce, pentru comisia unei licitatii, au fost platite persoane din cadrul Consiliului

Judetean, a Prefecturii si a Consiliului Local Mera. Potrivit legii, aceste plati au fost efectuate ilegal, pentru ca persoanele din administratie nu au voie sa presteze alte activitati remunerate. Chiar si primarul din Mera, Gheorghe Sararu, a primit bani pentru ca a facut parte din comisia pentru concesionarea unor terenuri din administrarea Consiliului Local, munca pentru care a primit nu mai putin de 7 milioane de lei. Alte prejudicii au fost inregistrate dupa ce Curtea de Conturi a gasit chitante cu data de emitere anterioara datei ridicarii chitantierului de la gestionar. Mai mult decit atit, s-a descoperit ca aceste chitante nu erau emise in ordine cronologica, iar amenzile care au fost aplicate au fost incasate la jumatate. Prejudiciul creat in acest mod, in valoare de 90,5 milioane de lei, a fost insa recuperat pe parcursul controlului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.