Local

Comerciantii incearca sa ocoleasca legea privind soldurile

Marius Grigorescu
10 ian 2006 1791 vizualizări
Unele magazine au inceput deja sa practice preturi promotionale, cu toate ca perioada soldurilor incepe pe 15 ianuarie. Inspectorii municipalitatii vor incepe chiar azi verificarile in teren.

Magazinele din Focsani au inceput deja sa practice reduceri de preturi la articolele de iarna, chiar daca perioada legala a soldurilor incepe din 15 ianuarie. Cele mai frecvente produse ieftinite sint articolele de imbracaminte si incaltaminte pentru sezonul de iarna, care au ramas in stocurile magazinelor dupa sarbatori. Sint insa si patroni de magazine mult mai precauti, care au pus in vitrine doar afise cu anuntul "promotie". Si asta deoarece vinzarile promotionale si lichidarile de stocuri la produsele de iarna nu pot incepe, conform legii, decit pe 15 ianuarie, si asta cu acordul Primariei. Pina una alta, focsanenii care si-au aminat cumparaturile pentru aceasta perioada a anului isi pot innoi garderoba cu produse la preturi reduse chiar si cu 50%, fata de cele practicate inainte. "Noi nu mai practicam lichidari de stocuri, ci facem campanii diferite. Acum avem vinzari promotionale si nu ne inscriem in programul de soldari stabilit de lege", ne-a declarat Adina Chelaru, sefa magazinului Leonardo, care a inceput deja "sezonul" preturilor promotionale. Comerciantii care vor sa aplice reduceri de sezon trebuie sa instiinteze autoritatile loc ale, potrivit legii, cu doua saptamini inainte de promotie. In acest an insa, nici un comerciant din Focsani nu a anuntat Primaria ca va practica solduri. "Nici o firma nu a depus la Primarie cererea pentru vinzarea cu solduri. Din acest motiv, inspectorii Primariei vor merge miine (astazi - n.r.) pe eren pentru a verifica si instiinta eventualii doritori despre formalitatile cerute de lege", ne-a declarat Mirela Andrei, responsabil relatii cu presa din Primaria Focsani. Conform legii, vinzarea de soldare consta intr-o reducere de pret pentru vinzarea rapida a stocului de marfa sezoniera. Pot fi vindute in acest fel doar produse nealimentare, a caror desfacere are caracter sezonier. Aceste vinzari pot fi anuntate publicului numai sub denumirea de soldare/soldari/solduri. Vinzarile de soldare se pot efectua numai in cursul a doua perioade pe an, cu o durata maxima de cite 45 de zile fiecare, in perioada 15 ianuarie-15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamna-iarna si 1 august - 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primavara-vara. Cu minimum 15 zile inainte de inceperea soldarilor, comerciantii au obligatia sa notifice la primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.