Local

Silviu Grosu vrea cabinet de avocatura pe terenul Primariei

Marius Grigorescu
20 dec 2005 4945 vizualizări
Pentru a-si face un cabinet cit mai aproape de Tribunal, chestorul Silviu Grosu vrea sa strice un spatiu verde dintre doua blocuri.

Fostul sef al IPJ Vrancea, chestorul (r) Silviu Crin Grosu vrea sa devina un avocat in toata puterea cuvintului si, ca atare, are nevoie de un cabinet de consultatii juridice cit mai aproape de cladirea tribunalului. Asa ca primarul Decebal Bacinschi le propune astazi consilierilor locali concesionarea prin licitatie publica a suprafetei de 25,7 metri patrati de teren pentru constructia unui cabinet de avocatura pentru fostul sef al politiei vrincene. Spatiul rivnit de Silviu Crin Grosu se afla intre doua blocuri de locuinte de pe strada Cuza Voda, la numarul 14 bis, constructia cabinetului urmind a se face pe spatiul verde. Locatarii din zona nu sint de acord cu amplasarea acestei constructii si spun ca acel spatiu este rezervat locului de joaca al copiilor, dat fiind ca este singurul pe care creste iarba. "In prezent, d-l Silviu Grosu desfasoara activitatea de prestari servicii in avocatura. Pentru desfasurarea activitatii este necesara construirea unui spatiu. Acesta va fi compartimentat astfel incit sa cuprinda un spatiu de consultatii juridice, arhiva si grup sanitar", se arata in studiul de oportunitate avizat de primarul Decebal Bacinschi. Unul dintre motivele pentru care consilierii locali ar trebui sa aprobe concesiunea solicitata de chestorul (r) Silviu Grosu este data chiar in proiectul de hotarire. "Din punct de vedere economic, veniturile incasate prin activitatea de consultatii juridice sint estimate la 160 de milioane de lei vechi/luna, din care 26 de milioane de lei se vireaza bugetului local si de stat, sub forma de impozit pe profit, TVA, alte impozite si taxe, conform prevederilor legale in vigoare", se mai arata in proiectul de hotarire prezentat consilierilor. In schimbul acestui teren pe care urmeaza sa-si construiasca cabinetul de avocatura, Silviu Crin Grosu urmeaza sa plateasca anual minim 360.000 lei vechi/ metru patrat, adica 750.000 de lei lunar, suma infima fata de pozitia centrala aleasa de acesta si de cistigurile vehiculate in proiect. Proiectul de hotarire va fi discuta astazi, in sedinta ordinara a Consiliului Local Focsani. In prezent, fostul sef al politiei ofera consultatii juridice la domiciliul sau de pe strada Avintului, unde si-a instalat o placuta speciala. Pentru a-si construi cabinetul de avocatura, Silviu Grosu si-a facut o firma, la care este actionar impreuna cu sotia sa.

















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.