Local

Mos Craciun a inceput sa imbogateasca patronii

Alina Pelin
5 dec 2005 1551 vizualizări
In perioada sarbatorilor de iarna, agentii economici il obliga pe Mos Caciun sa-si umple desaga cu tot felul de obiecte si se intrec in reduceri si oferte de tot felul ambalate cit mai stralucitor. Pentru a atrage clientii, din ce in ce mai multe magazine recurg la siretlicuri comerciale: tombole cu premii, concursuri sau vinzari in rate. In decembrie, vinzarile ating cote record. Si bancile se intreb in oferte. Ziarul de Vrancea te tine la curent cu promotiile de sezon.

Goana dupa cadouri a inceput. Daca inca nu ati cumparat nimic, nu intrati in panica, in aceasta perioada magazinele sint pline de oferte tentante, ambalate cit mai frumos. Mos Craciun a umplut magazinele cu braduleti, globulete, instalatii, beteala, jucarii, dulciuri si tot ceea ce ii trebuie vrinceanului pentru a avea sarbatori fericite. In luna cadourilor, comerciantii se intrec in reduceri, promotii, oferte care de care mai tentante si sclipitoare, oferindu-le posibilitatea cumparatorilor sa achizitioneze lucruri pe care pina acum nu si le puteau permite. De la dealeri auto si pina la supermaketuri, magazine de electrocasnice, de telefonie mobila, cofetarii, bijuterii, saloane de frumusete, case de moda, in perioada Craciunului toti se intrec in oferte. Strategiile de marketing nu sint in zadar, fiind rasplatite de avalansa mare de clienti care dau navala in magazine. Parca innebuniti in goana dupa cadouri, oamenii cheltuiesc mai mult ca oricind si, vrajiti de multitudinea de produse, sint dispusi sa cumpere lucruri de care poate nici nu au nevoie. Decembrie este luna in care este batut recordul la cumparaturi. Impachetata frumos, marfa de orice fel pare mai tentanta ca niciodata. Dispusi sa isi cheltuiasca banii pentru ai face fericiti pe cei dragi, vrincenii cumpara de toate, fiecare dupa buget.


Un cadou prin care tii legatura cu prietenii


Vrei sa le oferi prieteniilor, sau sa isi faci tie insuti un cadou special si util in acelasi timp, poti alege unul din telefoanele mobile aflate la oferta in aceasta luna. Daca ai asteptat tot anul perioada propice pentru a-ti cumpara telefonul dorit la pret redus, acum este momentul sa ti-l actionezi. Cu o suma modesta poti cumpara fara probleme un telefon mobil. Bineinteles, tehnologia costa, clientii pretentiosi ce vor un celular mai sofisticat, care are camera foto sau video, trebuie sa rezerve mai multi bani achizitiei. Vrincenii care cumpara un mobil in luna cadourilor, pe linga reducere, Mos Craciun le ofera celor care au fost cuminti si accesorii gratuite pentru telefon. Oferta companiilor de telefonie mobila este foarte generoasa in perioada Craciunului, atragind astfel tot mai multi clienti. "Am pregatit, de sarbatori, pentru clientii nostri o tombola cu premii. Premiul cel mare consta intr-un DVD si un radio casetofon cu CD, pe linga toate acestea, oferim clientilor nostri o multime de alte facilitati", a spus Oana Drimba agent vinzari la o firma de telefonie mobila. Pe linga reducerile la telefoane, companiile se intrec in oferta de abonamente gratuite in primele luni de conectare (in functie de perioada aleasa) cu minute, cu sms sau cu mms incluse. Unele companii incearca sa atraga clientii prin ore gratuite de acces la internet, oferite cadou la conectare.


Oferte de sarbatori pentru telefoane mobile:

Siemens A57-9 USD; Philips 160-12 USD; Nokia 1101-9 USD; Nokia 2600-24 USD; Siemens A75-19 USD; Panasonic SC3-69 USD; Nokia 6020-119 USD; SamsungX640-109 USD; Sony Ericsson Z800i-209 USD; SamsungZ500-269 USD; Nokia N90-459 USD.


Cadouri pentru casa


Vrincenii care vor ca Mos Craciun sa le aduca mobila sau aparatura electrocasnica noua, isi pot indrepta atentia spre magazinele de profil. Ca toate celelalte companii, in perioada sarbatorilor si firmele de aparatura de uz casnic au pregatit surprize clientilor. Acum este cel mai propice moment sa inlocuiti aragazul, frigiderul, masina de spalat sau televizorul deja imbatrinite, cu altele noi si moderne. Mos Craciun este bogat anul acesta in reduceri la aparatura electrocasnica si mobila, iar acest lucru nu a trecut neobservat de ochii vrincenilor. "In fiecare decembrie exista o crestere simtitoare a vinzarilor. Anul acesta nu face exceptie. Pina acum sintem multumiti atit noi cit si clientii nostri. Pentru clientii fideli oferim carduri de fidelitate, pe care le introducem sume de bani la fiecare produs cumparat", a spus Iulian Balan, directorul unui magazin de electrocasnice din Focsani. Pentru a atrage tot mai multi clienti, companiile ofera si varianta ratelor, iar ca oferta sa fie si mai tentanta firma distribuitoare face cadou prima rata sau in primele doua luni clientul este scutit de plata dobinzii. Chiar daca de abia s-a dat startul la sezonul ofertelor de sarbatori, magazinele de electrocasnice sint deja pline de cumparatori. Unele firme au creat si pachete promotionale pentru aceasta perioada, astfel daca cumperi o masina de spalat primesti gratuit un aspirator sau un televizor, sau poti cumpara doua produse, de exemplu un cuptor cu microunde si un aspirator la un pret promotional. Multe oferte au preturi psihologice, astfel incit sa fie mai tentante pentru cumparatori.



Oferte de sarbatori:

televizor Philips, 54 cm-7.499.000 lei; camera video JVC-14.499.000 lei; masina de spalat Arctic-6.999.000 lei; masina de spalat Indesit-11.899.000 lei; frigider Hhirlpool 10.089.000 lei; televizor color Teletech - 2.399.000 lei; combina frigorifica Electrolux - 12.499.000 lei; aragaz Zanussi - 6.699.000 lei, fier de calcat Philips - 2.299.000 lei; aspirator Hoover - 2.299.000 lei.


Cadouri pentru cei mari


Pentru vrincenii care au fost foarte, foarte cuminti, Mosul va fi darnic anul acesta. Cei cu dare de mina sau cei care au economisit tot anul au ocazia ca sa primeasca de la Mos Craciun masina dorita la un pret special. Dealerii auto profita si ei de perioada cumparaturilor si ofera clientilor o reducere de preturi la o

gama variata de autoturisme.

Oferta de sarbatori: Volkswagen Polo "Happy" 9.998 Euro; VW Golf 10.999 Euro; VW Touareg "Mountain" 30.548 Euro; Audi A3 NF 16.240 Euro; Audi A4 20.933 Euro. Preturile sint in varianta CIP.


Cadouri pentru cei mici


Copii sint cei care se bucura cel mai mult de sarbatoarea Craciunului. Pentru ei, nasterea Domnului este sinonima cu Mos Craciun. Baietei si fetite de toate virstele asteapta cu emotie in noaptea sfinta intilnirea cu Mosul, care le aduce darurile mult asteptate. Pentru a-l ajuta pe Mos Craciun sa-si umple tolba si anul acesta, magazinele au umplut rafturile de jucarii, cadouri de toate felurile si dulciuri care mai de care impachetate mai sofisticat. Copii zilelor noastre au schimbat masinutele simple, papuselele

obisnuite si cartile de colorat pe masinute cu telecomanda, papusi Barbie de toate felurile, casute de papusi, elicoptere, jucarii de plus vorbitoare, Mos Craciuni in miniatura si tot felul de alte minunatii.

Mosul trebuie sa tina pasul cu vremurile pentru a le face pe plac micutilor. O alta bucurie a micutilor in aceasta perioada este pomul de Craciun, pentru impodobirea caruia Mosul are nevoie de podoabe. Pentru a-l ajuta, magazinele si-au umplut inca de pe acum rafturile cu globulete de toate formele si culorile, stelute, beteala, instalatii. Cei care vor un brad artificial, in Focsani sint disponibili pomi de iarna superbi, iar peturile ajung pina la 12 milioane de lei.

Cu ce isi poate umple Mosul desaga: masina cu telecomanda-1.100.000 lei; casa de papusi-540.000 lei; ferma de jucarie- 540.000 lei; reni de plus-170.000 lei; pernute cu desene-200.000 lei; globulete de culori si forme diferite-de la 27.000 lei pina la 400.000 lei; suport luminari 232.000 lei; virf de brad-79.900 lei; brad alb cu lasser,180 cm-3.149.000 lei; brad verde,180 cm- 479.900 lei; costum de Mos Craciun-800.000 lei; vapor jucarie- 349.000 lei; pusca jucarie-529.000 lei; papusa bebe-566.000 lei,

luminari cu diferite forme, arome si culori - 50.000 - 450.000 lei.


Cum sa ne indulcim sarbatorile


Dupa ce am postit timp de sase saptamini, de Craciun putem in sfirsit sa ne infruptam cu bunatati. Pe linga mincarurile traditionale, salata boeuf, piftie, caltabosi, cirnati, sorici si friptura pe masa de sarbatori un loc de cinste il au si dulciurile. In afara de traditionalii cozonaci, cofetariile le ofera clientilor posibilitatea de a avea pe masa tort in ton cu sarbatorile. Daca vrem sa ii surprindem pe cei dragi, putem sa le oferim, la masa de sarbatori, cina sfinta in varianta dulce. Distribuitarii de dulciuri nu ramin mai prejos, ei vrajesc clientii mici si mari cu tot felul de bomboane, de Mosi Craciuni, de braduti si de oameni de zapada din ciocolata atit de reusiti incit iti e mila sa ii maninci. Produsele sint atit de imbietoare

incit putini rezista in fata vitrinelor pline de bunatati.

Oferte dulci: tort Craciun Vesel, Craciun Argintiu si Familia Sfinta- 160.000 lei kg; Mosi Craciuni, oameni de zapada si braduti de ciocolata - intre 13.000 lei si 150.000 lei; ghetute cu bomboane- 260.000 lei; clopotei sau brazi din ciocolata- 120.000 lei,bomboane de ciocolata ambalate in cutii in forma de bradulet- 269.000 lei.


In ce tinuta intimpinam sarbatorile


Doamnele si domnisoarele incep inca de pe acum sa isi caute toaleta pe care o vor purta la petrecerile de sarbatori. Magazinele si-au facut din timp rezerva de rochii de gala si spera ca in aceasta perioada vinzarile sa creasca serios. Femeile sint dispuse sa cheltuiasca mai mult decit barbatii pe tinuta in care vor intimpina noul an, de aceea majoritatea magazinelor pun accent pe tinutele de dama. Cit despre preturi, acestea sint cuprinse intre 800.000 si 14 milioane de lei, insa cele mai pretentoase doamne din judet pot gasi modele mai sofisticate si, evident, mai scumpe in Capitala. Pe linga vestimentatie, pentru a fi in forma maxima la trecerea dintre ani, doamnele mai au nevoie si de tratamente cosmetice, frizuri si

manechiura. Pentru ca doamnele sint prevazatoare, unele dintre ele si-au facut de pe acum programari la saloanele de frumusete. Acestea ofera clientelor in aceasta perioada accesorii personale in ton cu anotimpul. Daca vrei sa imbraci un aer de sarbatoare, poti sa iti aplici pe unghii braduleti si alte desene specifice Craciunului. Anul acesta, tendintele in moda sint inclinate spre elementele de armata. Se poarta culorile specifice armatei, sau daca acestea nu sint pe gustul tau, poti prelua doar unele elemente: nasturii metalici, epoleti insigne sau catarame. In ceea ce priveste machiajul, pentru petrecerea de revelion este recomandat sa va conturati ochii si buzele in culori pline de lumina. Pentru unghii, dupa cum am aflat de la saloaenle din oras, la moda sint culorile tari si aplicatiile de tot felul si, daca iti place sa iesi in evidenta iti poti aplica strasuri sau chiar piercinguri.


Cit costa frumusetea: tuns lung 200.000 lei; tuns scurt 100.000 lei; coafat 250.000 - 800.000 lei; vopsit 300.000 lei; manichiura simpla 120.000 lei, unghii false 80.000 lei unghia, aplicatii stras -

10.000 de lei bucata, pensat 40.000, machiaj de seara 300.000- 800.000 lei, masaj 300.000 lei;



Mincarea ramine la moda


In perioada sarbatorilor, cele mai aglometare sint magazinele alimentare. In galantare au aparut deja cirnatii, soriciul, lebarul sau caltabosii. Pentru a raspindi fideletatea clientilor lor, in decembrie, multe magazine alimentare si supermarketuri isi premiaza cumparatorii cu reduceri de citeva mii de lei vechi sau cu produse cadou. Daca ai norocul sa fi clientul cu numarul o suta sau o mie, poti cistiga diferite premii sau poti chiar sa iti faci gratuit cumparaturile. Unele magazine organizeaza concursuri zilnice cu

tragere la sorti. "Noua orientare a comertului este spre micsorarea preturilor. Am incercat sa obtinem pentru clientii nostri preturi cit mai mici la produsele sezoniere. Ca sa le multumim pentru

fidelitate le vom da premii in produse. Cu cit ne vom apropia mai mult de Craciun cu atit premiile vor fi mai dese", a declarat Laurentiu Tigaeru, directorul unui supermarket din Focsani. De altfel, mai toate magazinele declara preturi speciale, chiar daca in spatele acestora se ascund adaosuri comerciale pe masura.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.