Timp Liber

Anul Nou, mai dulce aproape de casa

Alina Pelin
30 dec 2005 1114 vizualizări
Multi vrinceni au preferat destinatii autohtone pentru petrecerea de Revelion. Grecia, Turcia si Austria sint pe primul loc in topul preferintelor celor care vor sa intimpine anul 2006 in tari straine.

Vrincenii au inceput sa se gindeasca pe unde isi petrec Revelionul cu aproape doua luni inainte, asa ca agentii de turism au fost destul de ocupati in ultima vreme. Printre preferintele autohtone ale vrincenilor s-au numarat Valea Prahovei, Predeal, Vatra Dornei, Slanic Moldova, Sovata, Baile Felix si Durau. Intimpinarea lui 2006 in statiunile din tara a costat vrincenii intre 5 milioane lei si 150 de euro. Chiar daca pretul biletelor nu este tocmai accesibil pentru toata lumea, se pare ca au fost destui cei care si-au permis un concediu placut in statiunile din tara. "Am avut destui clienti care si-au dorit sa petreaca intr-o statiune din tara, chiar daca pretul biletelor concureaza cu cele pentru statiunile straine. Se pare ca multi vrinceni au preferat totusi sa ramina acasa de sarbatori", a spus Amalia Voicu, directoarea unei agentii de turism din Focsani. Nici destinatiile straine nu au fost ocolite. Destul de multe persoane au preferat anul acesta sa petreaca noaptea dintre ani peste hotare si, de aceea, si-au cumparat din timp bilete pentru destinatii mai mult sau mai putin exotice. In topul preferintelor s-au aflat tot destinatii precum Grecia, Turcia si Austria. Grecia si Turcia au fost alese de vrinceni si din datorita preturilor accesibile, in timp ce Austria a fost preferata indeosebi pentru renumitele pirtii de ski. Aceasta cu atit mai mult cu cit zapada s-a cam lasat asteptata pe meleagurile autohtone. Cei ce au vrut sa-si petreaca Revelionul in tari straine au trebuit sa scoata din buzunare sume intre 140 si 500 de euro de persoana, pentru un sejur de trei nopti. Unii au economisit din timp pentru a putea pleca de acasa de sarbatori, insa sint si focsaneni care, din diferite motive, au ales sa petreaca Anul Nou acasa, in familie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.