Timp Liber

Superstitii pentru un An Nou plin de bucurie si noroc

Alina Pelin
31 dec 2005 1105 vizualizări
Superstitiosi sau nu, in noaptea dintre ani fiecare dintre noi tinem cont de anumite obiceiuri, in speranta de a atrage norocul.

Fiecare vrincean se pregateste cum poate mai bine sa intimpine noul an, insa toate visele de mai bine prind contur in special in noaptea de Revelion. In speranta de a "usura" indeplinirea dorintelor, multi dintre noi tin neaparat ca in ultima noapte din an sa respecte anumite obiceiuri. Superstitiosii au multe de facut in aceasta perioada, ei trebuie sa se asigure ca au tot ce le trebuie pentru a atrage norocul

asupra lor. Pentru a avea noroc in dragoste, se spune ca in noaptea de Revelion trebuie sa purtam lenjerie intima de culoare rosie, caci numai asa poate fi atrasa atentia zeitei Afrodita. Daca vrem ca in noul an sa fim feriti de toate cele rele, ceasul al doisprezecelea trebuie sa ne prinda cu usturoi in buzunar. Acesta are menirea sa ne pazeasca de spiritele rele pe tot parcursul anului. O alta superstitie, mai putin cunoscuta la noi, de care se tine cont in noaptea de Revelion, este cea a boabelor de struguri. Se spune ca daca in ultimile zece minute din an mincam zece boabe de struguri, iar la fiecare boaba mincata ne punem cite o dorinta, acestea vor deveni realitate. Superstitia cea mai cunoscuta si de care aproape toti oamenii tin cont este cea a banilor. Pentru a avea noroc de bani in noul an, primele secunde ale Revelionului trebuie sa ne prinda cu buzunarele pline de parale. Acest lucru va atrage bunastarea materiala. Cei care nu mai au rabdare sa vada cum va fi noul an, pot sa incerce sa ghiceasca prosperitatea acestuia cu ajutorul griului incoltit. Daca acesta este verde si frumos

asa va fi si anul in care trecem, daca nu a crescut suficient sau daca s-a uscat inseamna ca trebuie sa ne asteptam la un an nu tocmai bogat. Se mai zice ca acel obiect pe care il tinem in mina la doisprezece noaptea sau cel pe care punem mina imediat dupa ora doisprezece va fi cel mai important plan in noul an. Traditia spune ca dorinta pusa la miezul noptii are toate sansele sa se indeplineasca, iar ca norocul sa fie de partea noastra, pe masa de Revelion trebuie sa avem neaparat crengute de visc.

Superstitiosi din fire sau nu, in noaptea dintre ani fiecare tinem cont de anumite obiceiuri, pentru a atrage norocul asupra noastra. Desi sintem constienti ca unele dintre ele sint pur fictive, parca ne simtim mai bine si mai siguri pe noi daca tinem cont de ele. Parca simtim ca deja ne merge mai bine, daca primele secunde ale noului an ne prind cu bani in buzunar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.