Local

Despagubiri de 15.000 de euro pentru dr. Paul Alexandru

Nicoleta Cristea
28 nov 2005 4666 vizualizări
Veterinarul Paul Alexandru trebuie sa primeasca despagubiri morale de la DSVSA Vrancea. Banii ii vor fi imputati lui Ionel Duta, cel care i-a retras avizul de libera practica, in 2002, doctorului Alexandru Paul

Medicul veterinar Paul Alexandru a cistigat, definitiv si irevocabil, un proces intentat Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea in anul 2004. Conform deciziei Curtii de Apel Galati, DSVSA Vrancea este obligata sa ii dea medicului Alexandru aproximativ 15.000 de euro, suma in care sint incluse daunele morale, materiale, precum si cheltuielile de judecata. Veterinarul s-a judecat cu institutia la care a fost angajat pe motiv ca i-a fost retras avizul de libera practica veterinara fara temei legal. Paul Alexandru a chemat in judecata DSVSA solicitind despagubiri de 25.000 euro daune morale si materiale, respectiv cistigul neralizat si faptul ca imaginea sa de medic veterinar a fost profund afectata. Dupa ce Alexandru Paul a cistigat in parte solicitarile la Tribunalul Vrancea, in luna septembrie a acestui an, in urma recursului, Curtea de Apel Galati a decis ca, intr-adevar, Paul Alexandru a fost privat de un drept al sau si a hotarit ca SVSA sa ii plateasca acestuia peste 360 de milioane de lei cu titlul de despagubiri materiale si 6,4 milioane de lei cheltuieli de judecata. In plus, instanta galateana a decis ca si suma de 150 de milioane de lei, pe care i-o acordase Tribunalul Vrancea veterinarului Alexandru Paul, sa fie mentinuta cu titlul de daune morale. Se pare ca decizia instantei a fost destul de clara, si, pina de sarbatori, medicul isi va primi drepturile solicitate. "Dinsul a cistigat aceste sume si este dreptul lui sa primeasca banii. Directia este obligata ca in termen de 30 de zile sa il despagubeasca si pentru ca am uzat de toate caile de atac, iar aceasta este decizia finala, mai mult ca sigur ca isi va primi banii. Desi s-a judecat cu directia, valoarea sumelor pe care i le vom da va fi recuperata de la persoana care se face vinovata de situatia in care s-a aflat Alexandru Paul, respectiv fostul director, Ionel Duta", ne-a declarat directorul DSVSA Vrancea, Luigi Munteanu. Reclamantul sustine ca avizul de libera practica i-a fost retras de DSVSA in luna februarie 2002, "pe fondul unor dispute mai vechi". In lipsa unui cabinet veterinar in care sa isi desfasoare activitatea pentru care s-a pregatit, medicul Alexandru Paul a fost nevoit, pentru a-si cistiga existenta, sa predea la un liceu din localitate. Paul Alexandru este absolvent al Facultatii de Medicina Veterinara, iar in 1996 a devenit primul medic veterinar particular din judet, in urma unei sentinte judecatoresti ce a obligat DSVSA sa-i elibereze avizul de libera practica. Intre timp, Paul Alexadru a scris si citeva carti, una dintre acestea vizind problematica animalelor fara stapin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.