Local

Incepe vaccinarea antirabica la ciini si pisici

Nicoleta Cristea
22 nov 2005 693 vizualizări
Anul acesta rabia a omorit si un copil

Pentru medicii veterinari, luna decembrie inseamna debutul campaniei de vaccinare antirabica a carnasierelor domestice, respectiv ciinii si pisicile. Vaccinarea antirabica a animalelor domestice va fi insa suportata de proprietari, atit in ceea ce priveste costul vaccinului, 5000 de lei vechi, cit si manopera medicului veterinar, care va fi in valoare de 20.000 de lei. Potrivit specialistilor, aceasta actiune este obligatorie pentru toti vrincenii care au ciini sau pisici in curte, refuzul de a le vaccina atragind dupa sine amenda. "Campania face parte din programul strategic national, in care sint incluse depistarea bolilor infectioase si vaccinarile. In cadrul acestei actiuni sint preconizate ca vor fi vaccinate aproximativ 68.000 de animale", a aratat directorul DSVSA Vrancea, Luigi Munteanu. Dozele necesare de vaccin antirabic vor fi solicitate de fiecare medic veterinar concesionar in parte, in functie de efectivele de animale pe care le are inregistrate in baza de date. Vaccinarea antirabica este cu atit mai importanta cu cit anul acesta in Vrancea au fost inregistrate 19 focare de rabie. Aceasta cumplita boala a luat viata si unui copil de numai 14 din Nereju, in primavara acestui an. Din cele 19 focare, 14 au fost diagnosticate numai la animale salbatice. Nu numai animalele de casa sint vaccinate impotriva turbarii, vaccinul fiind administrat si la vulpi, printr-o metoda asemanatoare cu cea folosita pentru vaccinarea mistretilor. Astfel, in luna martie, la vulpi au fost administrate aproximativ 2.000 de momeli, iar luna trecuta 4.000, pentru un efectiv total de 464 de vulpi de pe teritoriul judetului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.