Local

Tirgul de la Dumbraveni s-ar putea redeschide

Nicoleta Cristea
22 nov 2005 767 vizualizări
Tirgul saptaminal de animale din comuna Dumbraveni are sanse mari sa se redeschida, dupa parerea inspectorilor sanitari- veterinari, dupa ce aici a fost incepute lucrarile de imbunatatiri cerute de lege.

Alte tirguri redeschise recent sint cele de la Adjud, si cel de la Focsani, din Obor, insa aici se mentin restrictiile in ceea ce priveste comercializarea porcilor si a pasarilor din cauza suspiciunilor de pesta si gripa aviara din aceasta perioada. "Inspectorii nostri vor merge sa verifice daca conditiile pe care le-

am impus au fost respectate. In afara de sectorizare este important ca in tirg accesul sa se faca pe o singura poarta, unde trebuie sa existe si posibilitatea de a dezinfecta autoturismele care intra", a mentionat Luigi Munteanu, directorul DSVSA Vrancea. Tirgurile din judet in cadrul carora se vindeau animale au fost inchise in luna septembrie, deoarece, potrivit specialistilor, nu indeplineau conditiile sanitar-veterinare impuse de lege. Primul tirg care si-a inchis portile a fost cel din Obor, care de altfel se afla si printre primele care au fost redeschise. Potrivit DSVSA, locul in care se desfasoara tirgul trebuie imprejmuit, pentru a controla intrarea animalelor neinmatriculate sau a celor care nu au avizul veterinar. In plus, tirgul trebuie compartimentat pe sectoare, in functie de rasa animalului care este scos la vinzare, dar si amenajarea unor boxe speciale pentru animalele suspecte de boli.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.