Local

Conducerea AJOFM a uitat de Consiliul Consultativ

Daniel Garleanu
24 iun 2010 2256 vizualizări

Membrii Consiliului din cadrul AJOFM nu s-a mai intilnit din luna aprilie u patronatele au intocmit ordinea de zi, au stabilit data si ora si ameninta ca fac plingere la Prefectura daca nu se va tine Consiliul luni u de fiecare data cind intilnirea se tine lipsesc o parte din membri

Consiliul Consultativ al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea nu a mai fost convocat din luna aprilie. Astfel, din cauza acestei intirzieri de aproape doua luni Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii (PIMM) Vrancea alaturi de patronatele U.G.I.R., U.G.I.R. 1903 si Consiliul National al Patronatelor (CNP) Roman au luat hotarirea de a tine Consiliul Consultativ luni, 28 iunie, la sediul AJOFM cu incepere de la ora 12.30. Totodata, presedintele PIMM Vrancea, Ion Roman ameninta ca in cazul in care intilnirea nu va avea loc la data stabilita va inainta o sesizare autoritatilor. "In caz de nerealizare a sedintei Consiliului Consultativ - AJOFM, vom sesiza Comisia de Dialog Social de la Prefectura Vrancea", transmite Ion Roman. Convocarea din partea patronatelor a fost transmisa atit Agentiei cit si tuturor celor 15 membri ai Consiliului. In sedinta de luni, in cazul in care se va tine, vor fi dezbatute motivele pentru care Consiliul nu s-a intilnit doua luni consecutiv, dar si situatia ajutoarelor sociale acordate societatilor comerciale si persoanelor fizice pe anii 2008 si 2009. Consiliul Consultativ al AJOFM numara nu mai putin de 15 memebri, platiti pentru a gasi solutii la problemele institutiei. Acestia incaseaza fiecare cite 1% din salariul directorului coordonator, Iozefina Iaru care a cistigat in luna aprilie 886 de lei de baza si 1.600 de lei alte drepturi salariale. Membrii incaseaza acesti bani pentru a dezbate teme ca executia bugetara a Agentiei la finele anului 2009, actiunile intreprinse de AJOFM anul trecut, bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2010, programul de ocupare pentru anul curent si ordonante de urgenta ale Guvernului. Cu toate ca pina acum nu si-a facut simtita sau cunoscuta prezenta sau activitatea, Consiliul se intruneste lunar, ori de cite ori este necesar sau la cererea directorului sau a unei treimi din numarul membrilor acestuia.


Cine face parte din CC de Vrancea?


Primii cinci membri reprezinta autoritatile locale, urmeaza confederatiile sindicale si confederatiile patronale, in acelasi numar. Membrii ar fi trebuit sa se intilneasca ultima data marti, 25 mai, insa intilnirea s-a aminat. "AJOFM a sustinut un proiect in acea data si sedinta s-a aminat. Data la care se va tine noua intrunire nu a fost stabilita", ne-a comunicat Daniela Brihoianu, purtatorul de cuvint al AJOFM. "Ultima data ne-am intilnit luna trecuta si trebuia sa fim convocati marti (n.r. 25 mai) numai ca am primit o hirtie prin care ni s-a comunicat ca se amina pentru o data ulterioara. Solicit de urgenta sa se faca sedinta restanta", ne-a declarat Ion Roman, membru din partea patronatelor. De fiecare data cind intilnirea se tine, lipsesc o parte din membri, dupa cum ne-au informat surse din interior. Din CC mai fac parte Adriana Petrisor - Prefectura Vrancea, Iordache Bostan - Inspectoratul Scolar, Daniela Oprea - Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, Gigi Urse - sindicat B.N.S, Grigore Constantin si Constantin Dragomir - sindicat C.S.D.R., Paraschiv Prodan - sindicat C.N.S.L.R. Fratia, Romeo Sava - patronat CONPIROM si Eugen Giurgea - patronat U.G.I.R. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.