Local

Unii focsaneni doresc sa se rebranseze la ENET SA

Marius Grigorescu
21 oct 2005 1033 vizualizări
Acestia ar putea plati o taxa de reconectare

O parte dintre focsanenii care au renuntat in ultimii ani la serviciile societatii de furnizare a energiei termice in sistem centralizat au inceput sa dea inapoi si sa ceara rebrasnsarea. Dupa ce au stat iarna fara a mai beneficia de apa calda si caldura de la ENET SA, o parte dintre cei debransati s-au hotarit sa se reconecteze la reteaua centralizata de incalzire. Deocamdata, cei care doresc sa faca acest pas inapoi, nu trebuie sa plateasca decit un nou proiect si studiul de impact asupra retelei de distributie a agentului termic din blocul in care locuiesc. "Am avut un bloc intreg de garsoniere din cartierul Sud care a dorit sa se rebranseze la noi. Am mai avut si alte cereri de rebransare, insa nu am inregistrat un fenomen in masa. Totusi, daca debransarile au fost legiferate, rebransarile nu au fost cuprinse intr-o lege, asa ca, acum, aceasta situatie este lasata in ceata din cauza vidului legislativ", ne-a declarat directorul SC ENET SA Focsani, Valter Popescu. De altfel, cei care doresc sa se rebranseze la sistemul centralizat de incalzire se pot folosi de acest vid legislativ, avind in vedere faptul ca procedura de

rebransare nu este atit de complicata ca debransarea. In cazul in care societatea de termoficare se va confrunta cu noi cereri de rebransare in aceasta iarna, directorul Valter Popescu spune ca se gindeste sa introduca o taxa de reconectare cuprinsa intre 250.000 si 500.000 de mii de lei. In acest moment, numarul celor bransati la reteaua termica de distributie a SC ENET SA Focsani ajunge la peste 23.500 de apartamente si 37 de case particulare. Tot las ENET se incalzesc si 1100 de institutii publice si sedii de societati comerciale. In ultimii 5 ani, aproximativ 3.000 de apartamente s- au deconectat de la sistemul centralizat de incalzire, numarulacestora scazind in ultima perioada ca urmare a majorarii pretului la gazele naturale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.