Local

Focsanenii ar putea ramine fara caldura la iarna

Marius Grigorescu
7 oct 2005 647 vizualizări
Datoriile institutiilor publice pun in dificultate societatea de termoficare

Focsanenii ar putea ramine in aceasta iarna fara caldura in calorifere din cauza datoriilor mari pe care le au la SC ENET SA institutiile bugetare si populatia. Din acest motiv, asigurarea continuitatii incalzirii in aceast sezon rece ar putea fi ingreunata, dupa cum sustin oficialii societatii focsanene de termoficare. Conform unui grafic prezentat primarului Decebal Bacinschi de catre directorul Valter Popescu, datoriile institutiilor bugetare se ridica la 72 de miliarde de lei, in timp ce ale consumatorilor casnici sint de 50 de miliarde de lei. Daca ENET nu-si recupereaza macar in parte datoriile, este posibil sa nu-si mai poata plati factura la zi la gaze si la energie electrica. "Incalzirea municipiului in aceasta iarna ar putea avea de suferit din cauza ca sumele de plata se incaseaza cu mari intirzieri, atit de la populatie, cit si de la institutiile bugetare. Pe aceasta cale facem apel la toti factorii de decizie sa se implice in recuperarea acestor sume restante, in conditiile in care consideram ca avem datoria de a asigura incalzirea locuintelor din municipiu la parametri optimi pe toata durata sezonului rece", se arata in documentul semnat de directorul Valter Popescu si transmis edililor. La rindul sau, societatea de termoficare are datorii mari la furnizori. Astfel, numai factura curenta la gaze ajunge la aproximativ 1,6 miliarde de lei, in timp ce factura catre SC Electrica SA se ridica la 648 de milioane de lei. Pe de alta parte, Valter Popescu are de inapoiat catre Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului, in contul datoriilor istorice la gaze naturale, peste 185 de miliarde de lei, banii fiind platiti conform unui grafic de esalonare bine stabilit. In cazul in care nici acest grafic nu este respectat, societatea de termoficare s-ar putea trezi din nou cu conturile blocate si in imposibilitatea de a-si mai continua activitatea energetica. In acest moment, la ENET SA sint bransate 23.551 de apartamente si 37 de case particulare, 1.112 beneficiari de energie termica reprezentind societati comerciale si institutii publice.













În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.