Local

In 2006, bugetul Focsaniului este la fel de sarac ca in 2005

Marius Grigorescu
30 sep 2005 625 vizualizări
Primaria Focsani va avea in 2006 un buget la fel de sarac ca si in acest an.

Diferenta intre proiectul de buget pe 2006 si cel din 2005 o fac doar aproximativ 15 miliarde de lei, cresetere ce va fi inregistrata in 2006. Primarul Decebal Bacinschi da vina pe taxele si impozitele locale care vor ramine neschimbate anul viitor. Astfel, bugetul orasului Focsani ajunge in acest an la 1.093 de miliarde de lei vechi, din care, 264 de miliarde lei din impozite si taxe locale, 185 de miliarde lei din cote defalcate din impozitul pe venit, 8,6 miliarde lei reprezentind sume alocate de Consiliul Judetean

pentru echilibrare, iar restul, sume venite de la bugetul de stat pentru subventionarea diferitelor institutii. "Jumatate din buget se duce pe salarii, deoarece avem de platit un numar foarte mare de cadre din invatamint. Cresterea este mica comparativ cu bugetul pe 2005, deoarece taxele si impozitele au ramas aceleasi", a declarat primarul Decebal Bacinschi intr-o conferinta de presa. Edilul sef spune ca municipalitatea va avea si cheltuieli noi, pentru plata politistilor comunitari care vor functiona in Focsani din luna decembrie a acestui an. Desi Focsaniul are nevoie la aceasta ora de aproximativ 180 de astfel de politisti, din lipsa fondurilor, primarul Decebal Bacinschi a decis ca aceasta institutie sa functioneze la inceput doar cu jumatate din personal. Singura investitie semnificativa care se va face in Focsani va fi in acest fel reabilitarea Pietei Unirii, lucrare posibila doar cu fondurile pentru reconstructie si dezvoltare acordate de Uniunea Europeana.













În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.