Local

Premierul a inspectat lucrarile la calea ferata din Adjud

Marius Grigorescu
19 sep 2005 761 vizualizări
Alaturi de ministrul Gheorghe Dobre, premierul Calin Popescu Tariceanu a vazut cum decurg lucrarile la linia ferata luata de ape. La Putna Seaca, lucrarile la podul de cale ferata mai intirzie.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a aterizat simbata linga Adjud pentru a vedea personal stadiul lucrarilor la calea ferata ce leaga Adjudul de Bucuresti, care a fost distrusa de viiturile puternice de acum doua luni. Alaturi de premier s-a aflat si ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre. La Adjud, muncitorii trebuie sa inlocuiasca aproximativ patru kilometri de cale ferata pe cele doua sensuri de circulatie. Premierul a primit insa asigurari ca, intr-o saptamina, acest traseu va fi redeschis circulatiei feroviare. De altfel, unul dintre cele doua sensuri de mers era deja aproape finalizat in momentul vizitei primului ministru, iar muncitorii lucrau de zor la calea ferata. Calin Popescu Tariceanu a cerut reprezentantului CFR amanunte referitoare si la stadiul lucrarilor la podul de cale ferata de la Putna Seaca, distrus, deasemenea, de viituri. Daca in cazul liniei feroviare de linga Adjud lucrarile se vor finaliza mai repede, nu acelasi lucru se va intimpla la podul feroviar luat de ape de la Putna Seaca. "Acolo se va reabilita un singur sens, pentru ca mai apoi sa se construiasca un nou pod. Acela este coridorul 9 European, o linie foarte importanta si nu se merita sa refacem in intregime acel pod", a spus reprezentantul Companiei Nationale de Cai Ferate. Totusi, premierul s-a declarat multumit de modul in care au evoluat lucrarile de refacere a infrastructurii. "Lucrarile s-au desfasurat corespunzator, pentru ca volumul de lucrari a fost foarte mare si acum sintem foarte aproape de momentul de dare in functiune care, dupa spusele constructorilor, va surveni saptamina viitoare, deci reluarea traficului, cu alte cuvinte", a spus primul ministru. Cit despre lucrarile care avanseaza cu greutate la Putna Seaca, Calin Popescu Tariceanu s-a declarat increzator ca si acestea se vor finaliza in curind. "Lucrarile avanseaza mai greu din cauza unor procese tehnologice care impun anumite durate de timp minime care trebuie respectate. Pentru betoanele turnate este necesar un timp de intarire a elementelor din structura de minimum de 28 de zile pina la darea in folosinta, prin urmare, chiar daca constructorul are capacitate de lucru, acest lucru nu se poate realiza numai prin bunavointa lui, ci trebuie sa lasam timpul sa treaca pentru a avea siguranta lucrarilor la darea lor in functiune. Din cite am inteles, in luna octombrie, aceste lucrari vor fi gata si la podul de la Putna Seaca", a mai spus la Adjud prim ministrul Calin Popescu Tariceanu. Desi era programat ca premierul sa se opreasca si la halta Putna Seaca, acesta s-a multumit doar sa survoleze cu elicopterul zona in care se munceste la refacerea podului. La Adjud, premierul a fost asteptat de prefectul Ion Oprea, subprefectul Dragos Mircea, dar si de parlamentarii locali ai Aliantei D.A., Jan Vraciu si Corneliu Momanu, care, insa, nu au facut declaratii publice.


Ion Oprea, un pic mai sigur pe scaunul sau


Prim ministrul Calin Popescu Tariceanu a pus pentru moment capat speculatiilor referitoare la o eventuala demitere din functie a prefectului Ion Oprea. Premierul a anuntat public saptamina trecuta ca vor trece printr-o mica remaniere citiva prefecti si secretari de stat, printre care s-a vehiculat si numele prefectului de Vrancea, Ion Oprea. Initial, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca nu doreste, deoacamdata, sa dea nume, spunind ca va anunta la Bucuresti, atunci cind va fi momentul, demiterea altor reprezentanti ai Guvernului in teritoriu. "Prefectul de Vrancea s-a descurcat bine pina acum si nu am ce sa-i reprosez. Nu este pe lista celor care urmeaza a fi demisi", a raspuns premierul inrebarilor reporterilor. De altfel, acesta si-a manifestat dorinta de a-l ajuta pe Oprea in cazul in care intimpina dificultati in cadrul programului guvernamental de reconstructie a caselor distruse de inundatii. Declaratiile premierului survin la doua zile dupa ce senatorul Jan Vraciu i-a inchinat o adevarata oda prefectului Ion Oprea, spunind ca are, neconditionat, sprijinul sau. Totusi, o posibila inlocuire a prefectului, daca va fi facuta, va fi decisa in structurile de conducere ale Partidului Democrat si Aliantei D.A., dupa ce Ion Oprea va prezenta un raport de activitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.