Local

Atentie la interfoane!

Nicoleta Cristea
1 sep 2005 1507 vizualizări
Numai pentru o singura firma, la OPC s-au primit 15 plingeri

Oficiul pentru Protectia Consumatorilor s-a confruntat in ultima perioada cu numeroase plingeri ale consumatorilor privind serviciile unei firme care monteaza interfoane. Institutia a avut de solutionat nu mai putin de 15 plingeri impotriva SC Multiproiect Security SRL Focsani, care de departe este agentul economic cu cele mai multe reclamatii din partea consumatorilor. In urma verificarilor, doar patru reclamatii s-au dovedit a fi neintemeiate, iar societatea care monteaza interfoane s-a ales cu amenzi in valoare de 9 milioane de lei. Initial, firma a fost pasuita, prin aplicarea de averismente, insa avalansa de plingeri i-a facut pe inspectorii OPC Vrancea sa reanalizeze acest caz pentru a stabili daca societatea mai poate fi lasata sa functioneze. Obiectul plingerilor locatarilor il constituiau dezinformarea pe oferta promotionala, problemele aparute in prestarea de servicii, atit la montare cit si service garantie si nerespectarea clauzelor contractuale. "In majoritatea cazurilor a existat in cele din urma o intelegere amiabila intre cele doua parti, prin intocmirea de acte aditionale la contractul incheiat initial", ne-au spus inspectorii OPC. Acestia au mai adaugat ca societatea este monitorizata de mai mult timp, deoarece consumatorii se pling ca nu este o firma serioasa si ca intirzie cu lucrarile. Se pare ca oferta SC Multiproiect Security SRL este atragatoare, insa cind se incepe montarea interfoanelor, activitatea lasa de dorit, iar locatarii nu inteleg ce obligatii au. "De OPC o sa ne ciocnim tot timpul! Ultima oara am luat 2 milioane amenda pentru ca nu am anuntat la firma ca sint in concediu. In ceea ce priveste ultima reclamatie, omul a refuzat sa plateasca si i-am dat interfonul jos, pentru ca in contract e stipulat ca e proprietatea mea. La OPC am dat doua optiuni, insa nici pina azi nu ne-am inteles. Nici nu stiu ce vor la ora actuala. Probabil ei vor sa le pun interfon si sa-l plateasca la iarna", ne-a spus Marian Bitca, directorul societatii care monteaza interfoane. Una dintre plingeri a fost cea a unor locatari de pe Strada Mare a Unirii nr. 11 din Focsani, un bloc cu 16 apartamente, la care lucrarea a costat 21 de milioane de lei. Acestia sustin ca au dat un avans, dupa care firma si si-a luat aparatele pe care le-a montat ca urmare a conflictului cu locatarii care s-au plins la OPC Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.