Local

Secretarul conserva va fi judecat pentru furt calificat

Nicoleta Cristea
17 aug 2005 672 vizualizări
Constantin Mindrila si soferul sau sint asteptati astazi la Parchet

Constantin Mindrila si soferul sau sint asteptati astazi la Parchet


Ancheta in cazul ex-secretarului general al Prefecturii, Constantin Mindrila Eftandopolos, a fost finalizata, in cursul zilei de astazi acesta fiind asteptat la Parchet pentru a lua cunostinta de materialul de urmarile penala. In urma cercetarilor, atit Constantin Mindrila, cit si soferul lui, Florin Cioarec, vor fi acuzati de furt calificat in timpul unei calamitati naturale. "Am inceput rechizitoriul, dar pina nu va veni la Parchet sa ii prezentam materialul de urmarire penala nu il putem trimite in judecata. Noi l-am citat prin Politie, insa am inteles ca unul dintre cei doi avocati care il reprezinta nu este in judet, si s-ar putea sa refuze sa se prezinte la Parchet. Lui Cioarec i-am luat un supliment de declaratii si ne-a indicat un martor pe care l-am audiat. Si Mindrila ne-a indicat un martor in aparare, insa nu s-a prezentat, ceea ce am consemnat si in procesul verbal", ne-a declarat procurorul care instrumenteaza cazul. Constantin Mindrila nu a recunoscut nici in fata organelor de ancheta ca este vinovat, sustinind tot timpul ca furtul de conserve din rezerva de stat este o inscenare. Chiar si la confruntarea cu soferul sau, Constantin Mindrila a negat ca i-ar fi spus sa duca "marfa" acasa. "Mindrila va fi trimis in judecata in cel mai scurt timp si vom vedea ce va decide judecatorul", ne-a mai spus procurorul. Amintim ca secretarul Prefecturii Vrancea, in virsta de 35 de ani, este acuzat ca, prin intermediul soferului sau, Florin Ciorec, ar fi sustras, pe 19 iulie, 150 de conserve din rezerva de stat, destinate sinistratilor din Vrancea, pe care chiar el trebuia sa le repartizeze de la Vama Focsani. Pentru ca circumstantele sint agravante pedeapsa maxima poate ajunge in acest caz pina la 15 ani de inchisoare. Fapta pentru care este cercetat Constantin Mindrila a fost denuntata de citiva vecini ai acestuia, care au vazut cind soferul Florin Cioarec a descarcat dintr-o masina a Prefecturii un sac si un bax de conserve, pe care le-a dus in apartamentul secretarului. In urma perchezitiei domiciliare, in boxa secretarului au fost gasite 150 de conserve din rezerva de stat, luate de la locul de depozitare a ajutoarelor pentru sinistrati, respectiv Vama Focsani. Constantin Mindrila si-a facut rost dupa doar o zi de concediu medical, care a continuat pina saptamina aceasta, cind s-a "invirtit" de inca doua saptamini de odihna. Desi ar fi trebuit sa revina la serviciu pentru a i se da alte atributii, secretarul a intrat de ieri in concediu de odihna, timp de 15 zile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.