Local

Gologanu va avea fabrica de conserve

Nicoleta Cristea
9 aug 2005 713 vizualizări
O delegatie din Italia a sosit vineri la Focsani, la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, pentru a discuta despre posibilitatea construirii unei fabrici de conserve

O delegatie din Italia a sosit vineri la Focsani, la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, pentru a discuta despre posibilitatea construirii unei fabrici de conserve. Dupa toate probabilitatile, aceasta va fi amplasata in zona localitatii Gologanu, iar investitia se va ridica la aproximativ 15 milioane de euro. Pe linga dezvoltarea economica, investitia va da "piine" locuitorilor din comuna, pentru ca se preconizeaza ca va fi folosita forta de munca din imprejurimi. Investitorii vor sa obtina cit mai rapid autorizatiile necesare pentru a putea da drumul la productie. "Investitorii au un proiect bine pus la punct, dupa normelle europene, au si statie de epurare. Pot spune ca, cel putin la noi in judet, nu prea avem asa ceva. Ne-au inaintat o adesa la directie, prin care solicita punctul de vedere, care sa le foloseasca pentru banca lor de creditare", ne-a spus Costica Neata, directorul DADR Vrancea. Potrivit acestuia, alegerea localitatii Gologanu este justa, pentru ca aici sint 2800 hectare cultivate cu legume, ei avind nevoie de 20 mii tone pe an pentru conserve, si, in plus, terenul este amenajat pentru irigatii. Investitorii italieni vor sa acceseze fonduri SAPARD pentru aceasta investitie. In opinia autoritatilor, localnicii vor avea de cistigat, pentru ca fabrica le va cumpara legumele la un pret avantajos, plus ca o parte din ei vor fi angajati aici. Cu toate acestea, nu foarte multi locuitori din Gologanu se pot baza pe un loc de munca, pentru ca fabrica va fi mai mult tehnologizata. Se pare ca acesta delegatie straina nu este singura interesata de investitiile in Vrancea. "Mai avem cinci delegatii de italieni care se arata interesate, iar una, care se ocupa cu constructiile metalice pentru agricultura, ca silozuri si hale, chiar a fost prezenta in judet, urmind sa faca proiectul", ne-a mai spus Costica Neata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.