Local

Consilierii locali vor marirea limitei de viteza in Focsani

Marius Grigorescu
29 iul 2005 696 vizualizări
Alesii locali au criticat dur modul in care Politia Rutiera isi face treaba

Consilierii locali din Focsani se vor intilni cu reprezentantii Biroului Politiei Rutiere pentru a discuta posibilitatea de a mari viteza de circulatie pe principalele bulevarde ale orasului - Unirii si Bucuresti - si pe soseaua de centura a municipiului. Alesii locali ar vrea pe aceste sectoare de drum sa se circule cu 70 de kilometri la ora. Politistii se opun acestei masuri deoarece, sustin ei, ar putea creste numarul accidentelor de circulatie, in timp ce consilierii sustin ca s-ar fluidiza circulatia in municipiu. La ultima sedinta a Consiliului Local, consilierii municipali din ambele tabere politice au atacat dur Politia Rutiera din Focsani pe motiv ca speculeaza restrictia de viteza de pe centura, iar politistii ascund aparatele radar pe la colturi pentru a-i taxa chiar si pe cei care depasesc cu putin limita de viteza. "Nu sint de acord politistii cu aceasta masura pentru ca ies cu radarul, te prind cu 55 de km/h si ti-au dat amenda. Marirea vitezei este posibila, insa in conditiile in care centura nu este aglomerata. Inseamna ca noi sintem degeaba, daca Biroul Politiei Rutiere a hotarit ca nu se poate", au spus consilierii locali in plenul ultimei sedinte. Alesii vor sa reglementeze si circulatia masinilor de scoala prin arterele secundare ale orasului, pentru a nu se mai crea blocaje in trafic in mijlocul orasului din cauza incepatorilor in ale sofatului. Consilierul democrat Victor Racosanu a propus initierea unui proiect de hotarire prin care sa se stabileasca exact zonele in care vor putea circula masinile de scoala. Consilierii locali au mai reclamat si modul de functionare a semafoarelor din oras, insinuind chiar ca politistii le manevreaza in asa fel incit unii soferi sa fie amendati. "Eu, care am beneficiat de o contraventie de la un agent de circulatie care este si presedintele PSD, am constatat ca la unele semafoare culoarea verde se schimba brusc in rosu, chiar in momentul in care te afli in centrul intersesctiei, motiv pentru care poti fi amendat", a declarat Gheorghe Iorga, care a ramas fara permis in trecut pe motiv ca ar fi trecut pe culoarea rosie a semaforului. Potrivit propunerilor avansate de Directia de Dezvoltare Servicii Publice, pentru fluidizarea traficului rutier in Focsani se impune semaforizarea intersectiei dintre bulevardul Independentei cu strada Penes Curcanul, lucrare care va fi prinsa pe lista de dotari pe anul 2006 ce va trebui aprobata de Consiliul Local. Viceprimarul Neagu Nistoroiu a tinut sa le precizeze consilierilor locali faptul ca, in acest moment, Primaria Focsani nu mai poate pune in aplicare hotarirea Consiliului Local prin care se puteau bloca rotile masinilor oprite neregulamentar pe drumurile din oras.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.