Local

Focsanenii vor avea miercuri din nou gaze

Marius Grigorescu
19 iul 2005 1089 vizualizări
Specialistii Distrigaz merg pe o solutie provizorie

Miercuri va fi reluata furnizarea gazelor naturale in municipiul Focsani. Potrivit directorului Distrigaz Sud, Vasile Draghici, echipele de interventie au anuntat ca vor finaliza lucrarile de racordare a noii conducte pina miercuri. Vasile Draghici spune insa ca s-ar putea ca focsanenii sa poata folosi gazele abia joi. Pina la urma, s-a renuntat la forajul pe sub riul Putna, conducta fiind introdusa intr-un tub de protectie betonat. Solutia este insa una provizorie, iar dupa ce riul Putna va ajunge la cotele normale, echipele de interventie vor face forajul pe sub albia riului pentru a monta definitiv conducta de gaze. "Lucrarile merg foarte bine, insa eu as zice ca joi cel mai sigur va fi reluata furnizarea gazelor naturale", ne-a precizat Vasile Draghici. Se bare ca timpul de asteptare al focsanenilor s-a datorat presedintelui Traian Basescu care le-a cerut autoritatilor judetene sa rezolve problema in 48 de ore. Seful Distrigaz Focsani a tinut sa faca un apel la populatie sa inchida robinetii interiori de la conductele de gaze pentru a se putea pune in functiune sistemul de distributie imediat ce va fi reluata alimentarea cu gaze naturale a orasului. "Facem un apel la populatie sa inchida robinetii interiori de pe reteaua de gaze pentru ca oamenii nostri sa poata da drumul la gaze pe toate tronsoanele. In caz contrar, tronsoanele pe care se va constata ca sistemul de distributie este deschis intr-un punct, nu se va relua distributia gazelor naturale", a mai spus directorul Vasile Draghici.


Joi vine si apa calda

Si sistemul centralizat de incalzire din Focsani isi va relua activitatea in cazul in care se va relua aliementarea cu gaze. Directorul SC ENET SA, Valter Popescu, spune insa ca focsanenii vor avea apa calda cu aproximativ 12 ore mai tirziu dupa ce se va da drumul la gaze. "Noi am tinut sistemul sub presiune si, dupa ce se va da drumul la gaze, vom relua in maxim 12 ore livrarea apei calde menajere", a spus directorul centralei de productie a energiei termice in sistem centralizat. Seful centralei termice a orasului a specificat ca nu s-a putut pune in functiune centrala pe pacura deoarece aceasta trebuia preincalzita la 120 de grade Celsius inainte de a fi folosita, lucru imposibil in conditiile in care s-a intrerupt furnizarea gazelor intr-un moment, fara vreo avertizare prealabila. Singurii care vor avea apa calda imediat dupa ce se va relua furnizarea gazului metan vor fi insa proprietarii de centrale termice de apartament.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.