Local

Solutii pentru realimentarea cu gaze a Focsaniului

Marius Grigorescu
18 iul 2005 1106 vizualizări
Daca vremea va fi buna, focsanenii vor avea gaze saptamina viitoare

Ministrul Ioan Codrut Seres alaturi de specialistii TRANSGAZ si CONPET au venit ieri la Garoafa pentru a gasi modalitatile prin care pot fi urgentate reparatiile conductelor de gaze si petrol care apartin celor doua companii, dupa ce situatia s-a discutat in cadrul reuniunii de ieri a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Se pare insa ca focsanenii vor sta cel putin inca o saptamina fara gaze naturale, desi, daca vremea va fi nefavorabila, timpul de refacere a conductei ar putea creste. Desi echipele TRANSGAZ si Distrigaz Sud au fost pregatite de interventie imediat ce au aparut problemele, adincimea apei si vremea nefavorabila au facut imposibila interventia in teren. Potrivit directorului Distrigaz Focsani, Vasile Draghici, specialistii au inceput de ieri executia lucrarilor mergindu-se pe doua piste, pentru ca eficienta sa fie sporita. "Se executa in primul rind un foraj orizontal dirijat pe sub apa, prin care va trece conducta de gaze. In al doilea rind s-a convenit sa se monteze conducta de gaze intr-un tub de protectie, golul dintre conducta si tub urmind a fi umplut cu pasta de beton. Dupa aceea, conducta va fi aruncata in apa. In cazul in care se va putea executa prima varianta, aceea va ramine si definitiva. Daca nu, vom suda conducta protejata de tub si vom ramine asa pina cind se va putea face forajul", ne-a declarat directorul Vasile Draghici. Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, costurile reparatiilor vor fi suportate integral de companie. Ministrul Economiei si Comertului Codrut Seres a participat ieri la testarea fiecareia dintre solutiile propuse de specialistii in petrol si gaze. Si specialistii CONPET au fost ieri tot in zona Garoafa, acolo unde o conducta ce transporta petrol de la Constanta catre RAFO Onesti a fost fisurata, 40 de tone de petrol scurgindu-se in riul Putna. "S-au inchis ventilele amonte si aval, s-a actionat cu materiale absorbante poluarea fiind redusa foarte mult, raminind in aval la confluenta riului Putna cu Siretul irizatii reduse pe suprafata apei. Au inceput lucrarile de remediere, iar ca solutie temporara se incearca activarea conductei de rezerva", se arata in situatia sintetica a efectelor inundatiilor din judetul nostru. Distrigaz Sud a informat ca nu exista alte probleme cu privire la alimentarea cu gaze naturale a localitatilor. Chiar daca nu au putut interveni imediat pentru repararea conductei, echipele Transgaz si Distrigaz Sud mobilizate in zona au participat vineri si sambata la actiuni de ajutorarea a persoanelor sinistrate. Ei au adus paine si apa pentru localitatea Nanesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.