Local

Alesii PNL-PD, nevoiti sa doneze bani pentru tinerii consilieri

Marius Grigorescu
29 iun 2005 729 vizualizări
Aceasta pentru ca pesedistii din Consiliul Local doreau sa reduca bugetul Consiliului Tinerilor cu 28 milioane lei. Pesedistii au aprobat cu greu alocarea intregii sume propuse pentru instruirea tinerilor

Consilierii locali aproba lunar alocarea miliardelor de lei strinse la buget din banii contribuabililor catre investitii si actiuni ale Primariei, fara a avea in documentatia anexata la mape o justificare pentru fiecare leu cheltuit. Cu toate acestea, consilierii pesedisti au facut o intreaga polemica ieri, in sedinta Consiliului Local, referitoare la alocarea a 55 de milioane de lei pentru Consiliul Local al Tinerilor, constituit cu aprobarea tuturor alesilor locali. Polemica de aproape jumatate de ora a pornit de la faptul ca reprezentantii PSD doreau reducerea sumei de 55 de milioane lei cu 28 de milioane de lei, pe motiv ca aceste cheltuieli nu au fost prevazute initial in buget si ca s-ar putea crea o "gaura". Conform proiectului de hotarire, banii urmau sa fie cheltuiti pentru instruirea tinerilor care au devenit consilieri si pentru participarea a sapte membri la reuniunea nationala PAL-TIN 2005. "Sa vina alaturi de noi la sedintele de comisii pentru a se instrui", a declarat pesedistul Liviu Oloeriu. Consilierul local a sustinut in prima faza un amendament care stabilea alocarea sumei de 27 de milioane lei pentru instruirea tinerilor, in loc de 55 de milioane lei. In conditiile in care alesii PSD din Consiliul Local nu doreau sa aloce decit 27 de milioane lei tinerilor consilieri, reprezentantii PNL - PD au hotarit sa contribuie in mod personal pentru instruirea tinerilor, donind cite un milion de lei de fiecare pentru intregirea bugetului. "Cu votul dvs. au fost alocate sume mult mai mari pentru ca niste tineri sportivi, pe care nici macar nu-i cunoastem, sa se plimbe in Europa pe banii contribuabililor. Nu mi se pare corect ca pe acesti tineri sa nu-i sprijinim", a declarat liberalul Vasile Dobre. "Cum se gasesc bani pentru Zilele Focsaniului si pentru alti tineri, consider ca se pot gasi si pentru tinerii consilieri locali", a spus si independentul Gheorghe Iorga. Reprezentantii Aliantei D.A. au fost aplaudati "la scena deschisa" de catre tinerii consilieri locali atunci cind au luat hotarirea de a sponsoriza personal instruirea tinerilor. In cele din urma, proiectul de hotarire a fost votat si de pesedisti, dupa ce acestia au cerut o pauza de citeva minute pentru a se consulta. Singurul care s-a abtinut de la vot a fost veteranul Sandu Paroiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.