Local

Tilhari piromani la Straoane

Matei Bratu
27 iun 2005 713 vizualizări
Dupa ce au tilharit si batut o batrina, doi tineri zileri au incercat sa incendieze casa acesteia u interventia vecinilor a salvat-o pe batrina

O batrina din comuna Straoane a fost la un pas de a fi arsa de vie dupa ce doi barbati, care au jefuit-o, au incercat sa-i dea foc. Politistii au fost anuntati simbata noaptea despre faptul ca Sevastita Gegea, in virsta de 75 de ani, din satul Straoane, a fost jefuita de doi muncitori zilieri, care, mai apoi, au incercat sa-i dea foc. Agresorii, care, deocamdata, nu au fost identificati, i-au furat batrinei suma de 20 de milioane de lei, iar cind au plecat din casa au dat foc mai multor haine si au lasat butelia aragazului deschisa. Cei doi au incercat astfel sa ascunda urmele si sa para ca totul a fost un accident. Batrina, ranita grav, se afla sub ingrijirea medicilor de la Spitalul Judetean Vrancea.


Simbata noaptea, doi barbati cu identitate necunoscuta au intrat cu forta in locuinta Sevastitei Gegea, care face parte dintr-o familie prospera din sat, pe care au batut-o, dupa care i-au furat peste 20 de milioane de lei, pe care femeia ii obtinuse dintr-o vinzare. Sperind ca nu vor lasa urme, agresorii au dat foc mai multor haine din casa batrinei, iar la plecare au deshis butelia de la aragaz in speranta ca va urma o explozie. "Mama mea locuieste singura in casa. Saptamina trecuta a vindut citeva utilaje si a primit pe ele vreo 20 de milioane de lei. In aceeasi perioada a avut la munca, cu ziua, doi barbati, care au aflat ca are ceva bani. Simbata naoptea, acestia au spart usa de la intrare si au dat buzna peste ea, au batut-o si au fortat-o sa spuna unde sint banii. Au dat foc mai multor haine, dupa care au adus butelia si au lasat-o deschisa ca sa explodeze, iar ei au fugit. A avut noroc ca butelia era pe sfirsite, pentru ca altfel se intimpla o nenorocire aici", a povestit Viorel Gegea, fiul victimei. Desi era o ora tirzie, un vecin a observat flacarile. Vecinii au sarit in ajutorul batrinei si au reusit sa o scoata din casa inainte ca focul sa se extinda. "Am auzit-o pe vecina stringind sa iesim ca arde. Am intrat impreuna cu alti vecini in casa, am reusit sa stingem focul si, cind am aprins becul, am vazut-o pe vecina ca era plina de singe. Abia apoi am observat ca butelia este deschisa si am inchis-o imediat", ne-a povestit Marghioala Trifan, vecina victimei. La locuinta femeii a fost chemat si un echipaj de la Ambulanta, care a transportat victima la spital. "Starea batrinei este acum stabila, fiind diagnosticata cu traumatism cranio - facial acut deschis prin agresiune. Femeia a fost examinata ginecologic, eliminindu-se astfel suspiciunile de viol", ne-au spus medicii de la Spitalul Judetean. In prezent politistii fac cercetari pentru identifiacrea si prinderea autorilor. Oamenii legii spun ca acestia vor fi cercetati pentru tentativa de omor si tilharie.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.