Local

Focsanenii au sarbatorit ieri Ziua Drapelului National

Marius Grigorescu
27 iun 2005 756 vizualizări
Oficialii pesedisti nu au fost vazuti la ceremonial

în semn de cinstire a unuia dintre cele mai importante simboluri nationale ale poporului roman, ieri sau organizat ceremonialuri militare dedicate Zilei Drapelului National. La Focsani, Ziua Drapelului a fost celebrata ca de obicei in Piata Unirii din Focsani prin inaltarea drapelului pe catargul din fata Prefecturii. Drapelul national a fost sfintit de un sobor de preoti si apoi inaltat in timp ce imnului national era interpretat de fanfara Garnizoanei Focsani. Ziua Drapelului National a fost stabilita de legiuitor pe data de 26 iunie prin Legea 96/1998. Prefectul Ion Oprea, subprefectul Manole Merchea, alaturi de sefi de institutii publice din judet, consilieri locali, veterani de razboi, reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor si ai Ministerului Apararii Nationale s-au adunat in numar mare in Piata Unirii pentru a marca asa cum se cuvine Ziua Drapelului. "Astazi cinstim unul dintre cele mai importante simboluri care a insotit poporul nostru in decursul timpului, si care a fost ca o pavaza in momente de rastriste", a citit prefectul Ion Oprea inainte ca drapelul national sa fie arborat linga cel al Europei Unite si al Aliantei Nord-Atlantice. Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan si primarul Decebal Bacinschi nu si-au facut aparitia in Piata Unirii, alaturi de ceilalti sefi de institutii, pentru a celebra Ziua Drapelului National, desi in anii trecuti erau nelipsiti. De altfel, organizatorii manifestarii nu au gasit intelegere de la oficialii Consiliului Judetean Vrancea pentru a folosi instalatia de sunet care a apartinut Ansamblului Folcloric "Doina Vrancei". Surse oficiale ne-au declarat ca organizatorii, respectiv structurile Ministerului Administratiei si Internelor, au fost nevoiti sa apeleze la o persoana fizica pentru a putea asigura sonorul necesar desfasurarii in bune conditii a manifestarilor de ieri, reprezentantii Consiliului Judetean Vrancea nedorind sa coopereze in acest sens. "Am primit solicitarea si i-am transmis-o doamnei Aglaita, care se ocupa de astfel de probleme. Nu stiu nimic mai mult", a declarat vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu. "Azi am vazut cum seful administratiei publice judetene, Marian Oprisan si alti reprezentanti «de frunte» ai administratiei publice locale au tratat cu mult dispret simbolul nostru national. Am vazut astazi ce inseamna pentru Oprisan si altii ca el sa fii roman", a declarat in acest context prefectul Ion Oprea. Marian Oprisan nu a putut fi contactat in cursul zilei de ieri pentru a comenta aceste aspecte. In alta ordine de idei, in ultima vreme s-au iscat controverse internationale cu privire la culorile Drapelului National al Romaniei, care este identic cu cel al statului african Ciad. Drapelul Ciadului a fost aprobat in 1960, iar la acea data Romania, Moldova, dar si Andora aveau aceleasi culori pe drapel. Acestea erau asezate identic pe drapelele nationale, insa erau diferentiate de stema din mijloc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.