Local

Instalatia de colectare a biogazului va fi construita in acest an

Marius Grigorescu
23 iun 2005 640 vizualizări
Primarul Focsaniului a plecat la Bucuresti pentru a stabili etapele investitiei

Primarul Decebal Bacinschi a plecat ieri la Bucuresti impreuna cu directorul CUP RA, Gheorghe Vasilescu pentru a pune la punct planul de recuperare a biogazului din rampa de gunoi a orasului. Proiectul de recuperare a gazelor din deseurile de la groapa de gunoi este in valoare de 565 de mii de euro, jumatate din fonduri urmind a fi suportate de guvernul danez. 40% din valoarea investitiei va fi suportata de Compania de Utilitati Publice si 10% de catre Primaria Focsani. "Am aprobat deja un proiect de hotarire prin care garantam un credit pentru CUP. Primaria va contribui cu aproximativ doua miliarde de lei, iar guvernul danez va suporta 50% din investitie. Vom avea o discutie cu reprezentantii guvernului danez pentru a stabili etapele urmatoare", a declarat primarul Decebal Bacinschi. Practic, proiectul consta in instalarea a 30 de puturi forate in stratul de gunoi menajer, a unei statii de colectare, filtrare si racire a biogazului si a unei statii de pompare printr-o retea de conducte la utilizatorul de biogaz, respectiv ENET SA Focsani. Specialistii au estimat un potential de exploatare a deseurilor menajere pe parcursul a sapte ani, urmind ca in cinci ani sa se recupereze intreaga investitie. Statia de captare a biogazului mai are avantajul ca va contribui substantial la reducerea emisiilor poluante. Statia urmeaza sa fie montata in decursul acestui an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.