Local

Primarul Bacinschi apeleaza la imprumuturi pentru investitii

Marius Grigorescu
22 iun 2005 750 vizualizări
40 de miliarde de lei mai au de achitat persoanele fizice si juridice in contul taxelor pe anul 2004

Primaria Focsani va contracta in perioada urmatoare un imprumut de aproximativ 22 de miliarde de lei pentru a putea continua lucrarile de investitii demarate. "Aproximativ noua miliarde de lei va trebui sa repartizam pentru refacerea strazilor pe care s-a introdus canalizare. 12 miliarde de lei ne va costa numai refacerea strazii Tabacari. De asemenea, va trebui sa mai asfaltam strazile Ion Neculce, Sagetii si Triumfului", a declarat primarul Decebal Bacinschi. Edilul a mai spus ca, dupa discutiile purtate cu constructorii care opereaza in acest moment pentru introducerea canalizarii pe strazile din Focsani, acestia vor finaliza conform proiectului toate lucrarile pina la 1 ianuarie 2006. 11 miliarde de lei vor fi alocate din bugetul local pentru amenajarea Pietei Garii in parteneriat cu Regionala CFR Galati. Situatia dificila in care se afla la aceasta ora Primaria Focsani s-a creat in principal din cauza deficientelor cu care se aduna taxele si impozitele de la populatie. Conform unei situatii prezentate ieri de edilul sef, din 2004, persoanele fizice aveau datorii catre buget insumeaza peste 29 de miliarde de lei, din care s-au recuperat pina in acest moment doar cinci miliarde. Alte 8,2 miliarde de lei inregistrate ca restante provin din amenzi de circulatie, pe care probabil ca municipalitatea nu le va mai recupera niciodata. "Am demarat procedura de executare silita si nu ne vom opri pina cind nu vom recupera datoriile. Se va ajunge pina la scoaterea la licitatie a apartamentelor daca va fi cazul", a mai spus Bacinschi. Si de la persoanele juridice, municipalitatea mai are de incasat din 2004 alte 20 de miliarde de lei din restantele acumulate. In 2005, focsanenii au fost mai constiinciosi, pina in acest moment, atit persoanele fizice, cit si cele juridice cotizind la bugetul local cu aproximativ 50% din taxele datorate pe intreg anul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.