Local

Piata Unirii, de la piata ruseasca la piata europeana

Marius Grigorescu
22 iun 2005 939 vizualizări
"Daca avem putina sansa, proiectul va fi aprobat de specialistii MIE", a declarat primarul Focsaniului

In cazul in care proiectul privind recalificarea urbana a Pietei Unirii va primi acordul Ministerului Integrarii Europene, municipalitatea focsaneana va trebui sa gaseasca o solutie pentru a plati peste 30 de miliarde de lei de la bugetul local. Primarul Decebal Bacinschi spune ca, cel mai probabil, Primaria Focsani va emite o serie de obligatiuni municipale pentru a face rost de o parte din acesti bani. Proiectul privind recalificarea urbana a centrului istoric al Focsanilor a fost depus la inceputul acestui an la Braila, unde a primit acordul de principiu. "Proiectul, in valoare totala de 4,755 milioane de euro, va fi suportat in mare parte din fondurile de la Uniunea Europeana. Este si pacat sa nu facem un efort sa gasim anul viitor 31 de miliarde de lei, in conditiile in care trei milioane de euro vor fi suportate prin fondurile PHARE si un milion de euro de la Fondul National de Dezvoltare", a declarat intr-o conferinta de presa primarul Decebal Bacinschi. Potrivit edilului sef, municipalitatea va suporta si cheltuielile neeligibile din proiect, adica intocmirea studiilor de fezabilitate, montarea santierului, etc. Primarul Focsaniului mai crede ca, daca vom avea si putin noroc, este foarte probabil ca proiectul sa primeasca aprobarea expertilor din Ministerul Integrarii Europene. "Vom amenaja Piata cu pavele de tip MBM, in fata Bisericii vrem sa scoatem ruinele vechii manastiri si sa amenajam un lac in Parcul Central. Vom construi si spatii comerciale, pentru ca acesta este de fapt scopul, sa valorificam aceasta zona. Practic dintr-o piata ruseasca va deveni o piata europeana", a mai spus Bacinschi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.