Local

Fetita inecata intr-un bazin de colectare a apei

Matei Bratu
22 iun 2005 865 vizualizări
Copila a fost scoasa din bazin de localnici. Desi la fata locului au ajuns si medicii, acestia nu au mai putut face nimic pentru micuta. Parintilor nu le venea sa creada ca si-au pierdut copilul.

Disperarea a cuprins, ieri dimineata, o familie din satul Clipicesti comuna Tifesti. Fetita cea mare a familiei Isac a murit inecata intr-un put de colectare a apei. Diana Isac, in virsta de 7 ani, a fost lasata de parintii sai, plecati la prasit, in grija unei rude. Fetita s-a trezit dis-de-dimineata si, dupa ce a varsat galeata cu apa lasata de mama sa, a plecat sa aduca apa din bazinul de colectare care alimenteaza toata zona satului Clipicesti. Dupa trei ore, fata a fost gasita inecata de o vecina. Aceasta i-a zarit piciorul si a inceput sa strige prin sat. Imediat, in jurul putului s-au strins localnicii, care au si scos-o pe micuta, pina la sosirea pompierilor. Medicii de la SAJ Vrancea au incercat din rasputeri sa o salveze pe fetita, insa totul a fost in zadar, aceasta era deja moarta. La locul accidentului au ajuns si politistii, care au demarat o ancheta in acest caz.


Ieri dimineata, Diana Isac a ramas singura acasa cu cei doi frati mai mici. Parintii sai au plecat la prasit, cu o seara inainte, si au chemat o nepoata pentru a-i supraveghea pe cei mici. Pentru ca in zona sint probleme cu apa, sotii Isac au lasat o galeata plina, pentru ca fetita sa aiba de unde bea. Dimineata, dupa ce s-a trezit, Diana Isac a varsat apa si a plecat sa aduca alta de la singurul bazin de colectare, care alimenteaza toata zona. Diana a intrat cu galeata in curtea familiei Grigore si cind a vrut sa scoata apa din put a alunecat si a cazut in el. La citeva minute, la bazin a ajuns si o vecina, care a observat un picior de copil in apa, dar si papucii fetei pe marginea bazinului. "Veneam de la un nas de-al meu si am auzit, aici in curte, vorbind ca a cazut cineva in apa. Cind am ajuns acolo si m-am uitat am vazut piciorul fetei. M-am speriat si am inceput sa strig prin sat sa ma ajute sa o scot de acolo. De la familia Grigore luam toti apa, pentru ca nu avem de unde. Imediat am trimis pe cineva sa-i cheme pe parintii fetei", ne-a povestit Eugenia Bogoros. Rudele fetitei au anuntat imediat pompierii si ambulanta pentru a o salva pe fetita. Pina la sosirea pompierilor, micuta a fost scoasa de localnici cu ajutorul unui cirlig. "Am fost solicitati sa intervenim pentru scoaterea unei fetite care a cazut intr-un bazin cu apa. Cind am ajuns noi copilul era deja scos si, din nefericire, murise. Putul avea aproximativ trei metri adincime si era destul de ingust", a spus sg. major Sorin Busuioc, de la ISU Vrancea. Nici medicii de pe ambulanta nu au mai avut cum sa o ajute pe fetita. "Am incercat sa o resuscitam, insa ea era deja moarta. Credem ca a stat aproximativ doua ore in apa. A murit inecata", a spus medicul Cristina Roman, de la SAJ Vrancea.

Parintii Dianei erau sfisiati de durere si tipau la micuta pentru ca sa se trezeasca. Nu le venea sa creada ca Diana murise. "Mi-ai luat o parte din mine, mi-ai distrus viata. Nu mai pot trai. Scoala-te Diana. Cine ne va mai saruta seara inainte de culcare? Pe cine vom mai tine noi in brate?", strigau, disperati, parintii fetitei. Diana era cea care avea grija de cei doi frati ai ei, atunci cind parintii mergeau la lucru. Nimeni nu-si poate explica de ce a mers copila la apa, pentru ca niciodata nu mai facuse acest lucru. La locul accidentului a ajuns si o echipa a politiei, care a demarat o ancheta in acest caz.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.