Local

Incepe executarea silita a focsanenilor restantieri

Marius Grigorescu
14 iun 2005 725 vizualizări
Muncipalitate ii "ameninta" cu executarea silita pe cinci focsaneni cu datorii de peste 20 de milioane de lei la plata taxelor si impozitelor. La rind urmeaza 100 de focaneni cu datorii de peste 15 milioane de lei.

Primaria Focsani va executa silit cinci persoane fizice, pentru a da un exemplu focsanenilor care au "uitat" sa-si mai plateasca taxele si impozitele datorate catre bugetul local. Fiecare dintre ei au datorii de peste 20 de milioane de lei, de regula in contul taxelor auto, cu penalitatile de rigoare. Viceprimarul George Mardare spune ca a cerut si ajutorul politiei pentru a efectua aceste executari silite. Desi aceste actiuni au fost anuntate de municipalitate cu mult timp in urma, Mardare spune ca, de aceasta data, se va merge pina la capat, chiar si pina la scoaterea la licitatie a bunurilor ce apartin datornicilor. "Am trimis instiintari, somatii si urmeaza sa mergem si sa le punem sechestru pe bunuri. Vom sigila autoturismele in primul rind, iar daca proprietarii nu vor coopera si isi vor ascunde autovehiculele, le vom aplica sechestru pe alte bunuri. Asteptam sa primim ajutor si din partea politiei, pentru cazurile in care se va ajunge la violenta fizica si probabil ca vom incepe actiunea de recuperare a datoriilor chiar de saptamina aceasta", a declarat viceprimarul George Mardare. Seful Serviciului de Impozite si Taxe, Melus Naziru, spune ca, dupa ce se vor lua aceste masuri pentru persoanele cu datorii de peste 20 de milioane de lei, urmeaza la rind 100 de focsaneni cu datorii de peste 15 milioane. "De aceasta data vom merge pina la capat pentru recuperarea debitelor, chiar si pina la scoaterea la licitatie a bunurilor. Daca cetatenii nu vor coopera le putem aplica sechestru chiar si pe apartament sau ipoteca. Exista multe posibilitati", a spus Naziru. Cert este faptul ca municipalitatea focsaneana are de recuperat de la populatie sume record, de peste 20 de miliarde de lei. De asemeni, gestiunea Primariei se incarca zilnic cu sute de amenzi din circulatie. Potrivit directorului Melus Naziru, sint soferi amendati de doua sau chiar de trei ori pe zi, iar acesti bani sint de cele mai multe ori imposibil de recuperat, dat fiind faptul ca municipalitatea nu are la indemina nici o pirghie legala pentru recuperarea datoriilor.














În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.