Local

Focsanenii, condamnati sa se plimbe cu microbuzele

Marius Grigorescu
8 iun 2005 862 vizualizări
Desi in campania electorala primarul Decebal Bacinschi a promis zece midibuze, la Focsani nu au ajuns pina acum decit doua

A trecut aproape un an de cind politicienii vrinceni s-au asezat comod pe scaunele confortabile ale conducerii judetului Vrancea si capitalei "provinciei europene". Promisiunile lor nu s-au materializat insa asa cum probabil au sperat alegatorii focsaneni. Primarul Decebal Bacinschi alaturi de seful sau de partid, Marian Oprisan, s-au folosit din plin de dotarile administratiei locale pentru a cistiga voturile alegatorilor. Nu demult, cei doi promiteau focsanenilor un transport local civilizat, in conditii cel putin decente. "Fluturind" un midibus cu afise electroale marca PSD, edilul sef le-a promis focsanenilor imbogatirea societatii de transport local cu zece astfel de masini, gata sa faca fata cerintelor unui oras cu viziuni europene. Asa se face ca pina acum, doar doua astfel de mijloace de transport in comun se pot vedea pe strazile orasului. In rest, imbulzeala dimineata, la prinz si seara in microbuzele ce deja par uzate moral dat fiind faptul ca zilnic suporta suprasarcini. Directorul Societatii de Transport Public Local, Ion Diaconu, spune ca de ceva vreme se straduie sa adune fonduri pentru a plati avansul pentru alte patru midibuze. Avind in vedere faptul ca Primaria Focsani nu a alocat in acest sens bani in 2005, Ion Diaconu s-a vazut nevoit sa faca singur rost de acestea. "De la bugetul local nu am primit nici un ban in acest an pentru investitii. Doar doua miliarde de lei reprezentind subventia pentru transport si 4,5 miliarde pentru gratuitati. Am achitat pina in acest moment 10 microbuze pentru care am platit dealungul timpului 400.000 de euro. Am platit si toate datoriile catre stat si acum nu mai avem bani pentru a plati avansul la alte midibuze", spune directorul societatii de transport local. Practic, Societatea de Transport Local ar trebui sa faca rost de 48.000 de euro pentru a plati avansul la patru mijloace de transport moderne. Managerul institutiei spune insa ca ii va fi foarte greu sa faca rost de acesti bani in conditiile in care nu este sprijinit de autoritatile locale. "Ar insemna sa stringem acesti bani din veniturile proprii, lucru aproape imposibil pentru ca nu mai avem bani dupa ce m-am platit toate datoriile", mai spune Ion Diaconu. Dealtfel, abia dupa ce va gasi banii, municipalitatea va trebui sa astepte 90 de zile pina la venirea midibuzelor in Focsani. Desi Diaconu spune ca in toamna acestui an spera sa aduca la Focsani patru astfel de midibuze, el a lasat sa se inteleaga totusi ca sint slabe sansele ca sa primeasca vreun midibuz.











În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.