Local

Patronul terasei Mario somat sa intre in legalitate

Marius Grigorescu
7 iun 2005 659 vizualizări
Daca nu va respecta legislatia in vigoare, terasa de la Ceasul Rau va fi inchisa la cererea Directiei de Sanatate Publica. Cea mare problema este toaleta din blocul alimentar.

Singura institutie care a luat atitudine in privinta legalitatii terasei "Mario" de la "Ceasul rau" este DSP Vrancea. Directorul adjunct, Marina Maiorov, a somat societatea "Mario" sa intre in legalitate, in caz contrar, societatea urmind sa ramina fara avizul institutie. De altfel, specialistii DSP au constatat ca abaterea cea mai importanta de la lege este pozitionarea unei toalete in incinta blocului alimentar. "Conform procedurii, agentii economici care desfasoara activitati de alimentatie publica trebuie sa depuna o declaratie pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor igienico sanitare prevazute de lege. In termen de maxim o luna datele din respectiva declaratie sint verificate de catre inspectorii DSP. La verificarile facute la societatea Mario SRL s-a constatat ca aceasta incalca prevederile legale la ambele unitati. Unul dintre motive este faptul ca la fast- food-ul situat in centrul orasului exista un singur grup sanitar aflat in blocul alimentar. Din acest motiv noi am somat societatea in cauza sa intre in legalitate. Lucru care este valabil si pentru alte societati. Daca nu vor respecta somatia se va proceda la retragerea autorizatiei de functionare pe care o poate decide doar Camera de Comert Industrie si Agricultura Vrancea la solicitarea nostraa", a declarat medicul Marina Maiorov, director adjunct al DSP. Terasa din centrul orasului a primit o autorizatie de functionare de la viceprimarul George Mardare, desi acesta le spusese subordonatilor sai ca nu aproba cererea de ocupare a domeniului public. Conform vicelui, functionarii municipalitatii au trecut peste decizia sa si au intocmit documentatia necesara avizarii acestei terase. De altfel, din cauza nerespectarii conditiilor impuse de lege, fast- food-ul din centrul orasului a fost avariat in urma unui incendiu provocat de una dintre butelii. Desi a primit nenumarate reclamatii referitoare la terasa "Mario", municipalitatea nu a facut nimic in acest sens. Asta in conditiile in care si legislativul focsanean a dezbatut sumar problema in cadrul sedintei ordinare de saptamina trecuta.












În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.