Local

Buza, Prunache Co, trimisi in judecata de PNA

Marius Grigorescu
6 iun 2005 702 vizualizări
Ei sint acuzati de procurorii PNA ca au prejudiciat statul roman cu peste 8 miliarde de lei.

PNA i-a trimis in judecata pe sefii Casei Judetene de Asiguri de Sanatate dupa mai multe luni de cercetari. Este vorba de directorul Constantin Buza, directorul economic Emilia Trus, acuzati ca au prejudiciat bugetul de stat cu peste 8 miliarde de lei, si fostul director Gheorghe Bercea. Lor li se alatura omul de afaceri Corneliu Prunache, care si-a adus o contributie substantiala la crearea prejudiciului. Potrivit unui comunicat al PNA, Constantin Buza a fost cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals, uz de fals si asociere in vederea savirsirii de infractiuni prin fapte de coruptie in forma continuata si in concurs real. Directorul economic al CJAS, Emilia Trus a fost la rindul sau acuzata de procurorii PNA de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si fals. Gheorghe Bercea, este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals, uz de fals si asociere in vederea savirsirii de infractiuni, fapte savirsite in concurs real si aflate in forma calificata. Din probele administrate la dosarul in cauza rezulta faptul ca in noiembrie 2000, CJAS Vrancea prin reprezentantul legal, Constantin Buza, ar fi procedat la administrarea directa a contractului de executie a unei investitii prin metoda achizitiei dintr-o singura sursa, incalcind flagrant toate prevederile legale emise in acest sens. Astfel, constructia noului sediu al CAS Vrancea, estimata initial la 15 miliarde de lei, a ajuns pe mina lui Corneliu Prunache. In dosar se mai arata ca SC Aispa Stars 95 SA a dublat pretul lucrarilor pe care le-a contractat prin incredintare directa de la Buza. Corneliu Prunache este acuzat ca a folosit banii primiti pentru cumpararea materialelor pentru a cumpara actiuni pe piata de capital, ceea ce a dus la mari intirzieri in executia lucrarilor, fara a lua vreo masura. Anchetatorii au stabilit ca prin incalcarea flagranta a legii a fost prejudiciat statul roman cu peste 8,2 miliarde de lei, prejudiciu de care se fac responsabili acuzatii. "Toata activitatea infractionala a avut drept scop obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite, pe fondul unei acute crize financiare la nivelul CJAS Vrancea si a deteriorarii accentuate a serviciilor medicale oferite populatiei din zona", se arata in comunicatul PNA.

Noul sediu al CAS este construit in proportie de 70%. Acesta era evaluat initial la 15 miliarde de lei, insa valorea lui a crescut pina la 30 de miliarde de lei, din care Corneliu Prunache a incasat 22 de miliarde de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.