Local

Grefierii arhivari si registratori vor salarii mai mari

Nicoleta Cristea
25 iun 2008 724 vizualizări
Instantele vrincene, impreuna cu Ministerul Justitiei, Ministerul Economiei si Finantelor, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, si Curtea de Apel Galati au fost actionate in judecata de grefierii arhivari si registratori pentru a li se acorda drepturi salariale mai mari.

Actiunea a fost deschisa de 18 arhivari si registratori din cadrul Tribunalului Vrancea, Judecatoriei Focsani, Judecatoriei Adjud si Judecatoriei Panciu. Acestia solicita sa li se plateasca diferentele salariale care exista intre ei si grefierii de sedinte, diferente calculate din ianuarie 2007 si pina la data incetarii discriminarii. In plus, acestia solicita piritilor sa le fie recunoscute studiile superioare la acordarea drepturilor salariale. Se pare ca aceasta actiune nu e unica, intrucit pe plan national grefierii au deschis procese asemanatoare. Grefierii arhivari si registratori din Vrancea dau ca exemplu in dosar pe colegii lor de la Tirgu Mures, a caror actiune de acest gen a fost admisa in martie anul acesta. (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.