Local

Licitatia de la Plaja Putna a fost contestata

Marius Grigorescu
28 apr 2005 1045 vizualizări
Reprezentantul firmei din Vinatori crede ca a fost nedreptatit

Asa cum era de asteptat, a aparut si prima contestatie la licitatia de concesionare pe 43 de ani a Plajei Putna de la Vinatori. SC Prodecom SRL Vinatori reprezentata de administratorul Dumitru Craciun a adresat Primariei Vinatori o contestatie prin care sustine ca firma pe care o reprezinta a fost nedreptatita. Actul contine sapte puncte si spune ca datele prezentate de firma concurenta, SC Protos SRL, care a si cistigat de altfel licitatia, nu sint reale. "SC Portos SRL nu a depus in documentatia pentru licitatie o dovada a bonitatii firmei sale, firma noastra anexind la dosar in acest sens o adresa de bonitate din partea unei banci. De altfel, societatea noastra a realizat in 2004 o cifra de afaceri de peste 42 de miliarde de lei, fapt care demonstreaza capacitatea de a realiza o asemenea investitie", ne-a declarat patronul Marius Craciun. Aceste aspecte au fost semnalate de altfel si in contestatia depusa la Primaria Vinatori. Totusi, edilii locali spun ca evaluarea pentru desemnarea cistigatorului s-a facut conform criteriilor cu care toti participantii la licitatie au fost de acord. Desi nu se astepta la contestatii, primarul Gheorghe Macovei va trebui sa desemneze o noua Comisie. "Comisia de licitatie trebuie sa justifice in cazul in care apar unele inadvertente. Urmeaza sa dam curs contestatiei si, in 30 de zile, voi face o comisie formata din secretar, consilieri locali si oameni de specialitate, juristi si finantisti, pentru a solutiona contestatia", ne-a declarat primarul Gheorghe Macovei. Presedintele Comisiei de licitatie, finantistul Gabriel Pavaloaie, spune insa ca firmele participante la licitatia pentru concesionarea Plajei Putna nu pot avea motive intemeiate de contestare. Si asta pentru ca "s-au respectat toate procedurile legale. Acolo unde nu era totul in regula, am intrerupt activitatea si am aminat licitatia tocmai pentru a fi indeplinite toate cerintele legale. Ordonatorul principal de credite trebuie in acest caz sa constituie o alta comisie care sa solutioneze contestatiile, daca acestea exista", ne-a precizat finantistul Gabriel Pavaloaie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.