Local

Primaria si-a luat cu forta angajatii la Conferinta PSD

Marius Grigorescu
1 apr 2005 826 vizualizări
Seful Administratiei Pietelor a recunoscut ca a primit ordin de la mai marii Primariei sa adune angajatii pentru o "intilnire de partid".

Desi s-a schimbat guvernarea, PSD nu si-a schimbat obiceiurile. Cel putin la Vrancea, unde, in continuare, functionari publici si angajati ai diferitelor institutii sint folositi la manifestarile PSD pentru a umple salile de sedinte. Asa s-a intimplat si ieri la Ateneul Popular, unde, multi dintre cei prezenti la Conferinta Organizatiei municipale a PSD, au fost adusi "cu arcanul". Semnalul l-au dat angajatii Administratiei Pietelor Focsani care s-au plictisit sa tot vina la intrunirile PSD pentru a umple sala de sedinte si ne-au reclamat totul la redactie. "Nu imi pot divulga numele pentru ca de miine (azi - n.r.) ar trebui sa-mi caut un alt loc de munca. Tot ceea ce pot sa va spun este faptul ca la ora 16.30 (ora de incepere a Conferintei - n.r.) ni s-a cerut sa fim prezenti la Ateneu, imbracati frumos. Toti colegii au spus ca nu vor, dar stiti cum e : «unde-i lege nu-i tocmeala»", ne-a declarat o angajata a Administratiei Pietelor Focsani. Angajatul care ne-a reclamat situatia la redactie nu stia pentru ce partid urma sa ridice mina sus.

"Eu sint un simplu executant"

Incriminindu-l pe directorul interimar al Administratiei Pietelor, Ion Savulescu, l-am contactat telefonic pentru a ne confirma daca s-a dat ordin pentru stringerea muncitorilor la Conferinta PSD. "Nu le-am cerut nimic angajatilor nostri! Eu nu am nici o treaba, eu nu-s cu PSD-ul, eu is cu ai nostri. (...) Ne-au anuntat din cadrul Primariei sa fim acolo. E un fel de ... probleme de .... probleme sociale ... o sedinta asa, acolo, cu noi, cu Primaria. Eu asta stiu. Numai stiu cine ne-a anuntat. O doamna de acolo a dat telefon la birouri la noi si a spus sa venim cu niste oameni. De ieri a sunat. Participam cu citi putem si noi. Vreo citiva taxatori din astia care iese din tura ... e in afara programului ...Care iese din tura, la noi programu-i pina la 4. Si le-am zis care vor, imbracati mai frumos ... probleme sociale ... discutii despre agricultura ... Acuma daca ne-a anuntat ... eu nu stiu despre ce este vorba acolo. Sint si eu, ca fiecare, un simplu executant", s-a fisticit in explicatii Ion Savulescu, directorul interimar al Administratiei Pietelor Focsani.

Edilii tac si fac

Contactat de reporterii nostri, primarul Decebal Bacinschi, votat ieri viceperesedintele PSD Focsani, nu a vrut sa spuna cine a dispus stringerea oamenilor de la Administratia Pietelor Focsani pentru o sedinta a la PCR. "Eu nu am cerut asa ceva! Nu stiu nimic. Poate domnul viceprimar Mardare", ne-a declarat edilul sef. Asa cum ne asteptam, nici viceprimarul George Mardare, cel care raspunde direct de Administratia Pietelor, nu si-a asumat raspunderea pentru adunarea angajatilor Administratiei Pietelor la alegerea conducerii PSD Focsani. "Nu am dat eu o astfel de dispozitie", a spus si viceprimarul George Mardare, dupa ce s-a fisticit siu el "pret" de citeva fraze. Cert este insa faptul ca oamenii de la Administratia Pietelor au fost "rugati" sa mearga la Conferinta PSD, iar Ion Savulescu, care a fost "un simplu executant" spune ca "rugamintea" a venit de la mai marii din Primarie. De altfel, la conferinta au mai participat, pe linga edilii Decebal Bacinschi si George Mardare, si alti inalti functionari din Primaria Focsani si din institutiile subordonate, inclusiv directorul societatii de termoficare, care au votat fara sa-i intrebe cineva daca sint membri de partid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.