Național

Blaga, singura opţiune pentru PDL?

Ziarul de Vrancea
15 iun 2012 390 vizualizări
Mulţi dintre liderii filialelor PDL se feresc să nominalizeze persoana pe care o consideră potrivită să preia conducerea partidului, limitându-se să spună că este nevoie de un om puternic şi care să-i ţină uniţi, în timp ce alţii spun că Vasile Blaga are puterea şi experienţa să reconstruiască PDL.

Preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, a declarat, vineri, că îl va susţine pe Vasile Blaga pentru şefia Partidului Democrat Liberal deoarece crede că acesta are "puterea", "experienţa" şi "autoritatea" să reconstruiască partidul. Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a spus că deocamdată este prematur să se discute despre un nou lider al PDL, abia duminică urmând să fie luată o decizie în acest sens. Întrebat dacă Vasile Blaga ar putea fi unul dintre cei care aspiră la funcţia de lider al PDL, Ioan Oltean nu a spus nici da, nici nu: “Nu vreau să mă pronunţ".
Şi liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, a spus că îl va susţine pe Vasile Blaga pentru a deveni următorul preşedinte al democrat-liberarilor. "Pe cine văd la conducerea partidului? Pe Vasile Blaga! Nu sunt eu unul din cei 35 de semnatari ai moţiunii Blaga? Pe el îl voi susţine pentru preşedinţia partidului", a declarat Gigi Chiru. Radu Berceanu, preşedintele PDL Dolj, nu a vrut să se pronunţe asupra viitorului lider al Partidului Democrat Liberal. Berceanu a spus că nu vrea să spună numele politicianului pe care l-ar prefera în fruntea partidului pentru a nu lăsa loc de interpretări. El este unul dintre greii PDL şi a fost şi cel care a cerut demisia lui Emil Boc şi a întregii conduceri a partidului după rezuiltatele slabe de la alegerile locale. La ultimele alegeri pentru conducerea PDL, Radu Berceanu l-a susţinut pe Vasile Blaga.

"Un lider născut, nu făcut"

Preşedintele PDL Mureş, Dorin Florea, a declarat, vineri, că situaţia actuală a partidului este "normală", din moment ce nu s-a reuşit atingerea obiectivelor, indiferent de motive, şi că, pentru "prospeţimea partidului", este nevoie de o persoană care să fie capabilă să coalizeze forţele de dreapta. El a adăugat că există oameni buni, care au aceste calităţi în partid, dar a refuzat să dea nume. Florea a precizat însă că în "conducerea colectivă" ar trebui să se regăsească unii dintre actualii membri ai PDL, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu neavând această calitate.
Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, vineri, că cel mai îndreptăţit să preia conducerea partidului este Vasile Blaga, care este identificat "până în rărunchi" cu partidul şi care este "un lider născut, şi nu făcut". "Aproape că nu sunt prea multe opţiuni", a subliniat Bălan. El a menţionat că Vasile Blaga este liderul care se bucură de cea mai mare încredere în rândul membrilor de partid şi că un astfel de lider este cel cu care PDL va putea obţine un rezultat bun la alegerile parlamentare. Şi preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, a declarat că Vasile Blaga ar trebui să conducă pe viitor PDL.
Preşedintele PDL, Emil Boc, şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului şi-au depus demisiile, joi, urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare. Boc a spus că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, ci se va ocupa de Primăria Cluj.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.