Național

Focsanenii, mari amatori de reduceri la taxe si impozite

Iulia Crețu
16 mar 2006 676 vizualizări
Ieri a fost ultima zi in care focsanenii au achitat impozitele cu bonificatia de 10% u de azi la plata taxelor se percep penalizari.

Ieri a fost ultima zi in care contribuabilii focsaneni au putut beneficia de oferta Primariei in ceea ce priveste plata impozitului pe cladiri si terenuri si a taxelor pentru detinerea mijloacelor de transport cu reducere. Cei care s-au grabit au beneficiat de o bonificatie simbolica de 10% din totalul sumei datorate. Cei mai multi focsaneni care si-au achitat inca din primele luni datoriile spun ca nu au platit neaparat pentru a prinde oferta primarului, ci pentru a nu se mai sti pe lista neagra. Serviciul de Impozite si Taxe Locale a oferit pina ieri aceasta bonificatie in scopul atragerii platilor fara penalitati si pentru a stringe banii in prima parte a anului. S-au bucurat de reducere cei care au achitat impozitul pe anul in curs, dar si eventualele datorii mai vechi. Majoritatea celor care si-au platit taxele catre autoritatile locale sint pensionarii, care, desi nu beneficiaza de pensii foarte mari, cauta sa achite cit mai devreme facturile. "Eu am platit impozitul pe apartament ceva mai devreme, acum am achitat si pentru fiul meu. Am platit impozitul la casa si cel pentru masina. Pentru apartament am achitat cam 800.000 de lei si am primit o reducere de 10%, cam 80.000 de lei. Pentru mine, care sint pensionara si am o pensie de 5 milioane, conteaza acesti bani. Nu am venit neaparat pentru reducere ci pentru a ma sti la zi cu datoriile. In fiecare luna eu si sotul ne facem lista cu ce avem de platit", ne-a spus Valeria Cirstea, o contribuabila care a prins ultima zi a reducerilor la Primarie. Cozile formate la ghiseele pentru plata taxelor nu erau foarte mari, majoritatea celor care asteptau sa dea bani statului fiind cei trecuti de prima tinerete, probabil ceva mai constiinciosi si mai tematori de penalizari decit cei tineri. Si primarul Decebal Bacinschi s-a grabit sa-si achite darile catre stat inca din luna ianuarie. Edilul sef nu a dorit neaparat sa dea un exemplu contribuabililor ci a dorit sa scape de datorii. "Am platit impozitul din ianuarie. Daca nu platesc acest impozit la inceputul anului, dupa aceea uit. Nu vreau neaparat sa dau un exemplu pentru ca au fost destui cei care si-au achitat taxele pina pe 15 martie, multi pensionari. Numai intr-o zi, cei de la ghisee au incasat peste 1,5 miliarde de lei. Cred ca au ales sa plateasca acum, la fel ca si mine, pentru a scapa de griji, sint si constiinciosi si poate si de aceea", ne-a declarat si Decebal Bacinschi. Pentru sumele restante din anii precedenti sau pentru neplata la termenele legale, autoritatile locale vor calcula o majorare de 0,1 % pentru fiecare zi intirziere. De asemenea, de astazi, cei care doresc sa plateasca impozitul pentru casa si masina vor scoate din buzunar ceva mai multi bani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.