Național

Aspecte suverane pe fondul racolarilor

Corneliu Condurache
8 mar 2006 788 vizualizări
Dupa cum au putut constata cititorii "Ziarului de Vrancea" din articolul care a abordat acest subiect, si judetul nostru a devenit foarte activ in ultima vreme intr-un domeniu. Cel al racolarii primarilor si a altor membri, de regula consilieri in diverse consilii locale, de catre unele partide, in detrimentul altora. Peisajul este unul demn de tragi-comedie. E un gen de "polka pe furate" generalizat.

Cel mai eficient par a se fi "miscat" pina acum "in teren" conservatorii fosti ai lui Furtuna, actuali ai lui Vornic. Au adunat de pe la toti, iar fostii directori de institutii publice din categoria celor ce poftesc sa se intoarca in scaunele din care au fost usuiuti la ultima schimbare a puterii fac acum coada pe la usa

lor. Dar nici Partidul Democrat, Partidul National Liberal sau Partidul Romania Mare nu dorm. In timpul asta baronul, cel care in vremurile lui de glorie racola primari numai la o simpla ridicare de sprinceana, cu seful politiei pe post de pahanic, a ajuns sa tina in disperare adunari de imbarbatare cu edilii Partidului Social Democrat (aruncindu-le priviri langurose acestora si spunindu-le cu afectiune in glas ca daca pleaca acum, nu le va fi bine altadata) pe la Consiliul Judetean, transformat cu aceasta ocazie in sediu de partid. Nici vorba de vreo urma de actiune politica despre care se spune ca n-ar fi permisa si posibila in timpul programului prin spatii publice! Doar mici reminiscente de judet-feuda, acolo!

Dar ce mai conteaza, si cine mai ia in se ma asemenea mizilicuri la cite s-au vazut si petrecut pe aceste plaiuri? Totusi, merita a-si mai pune ceva intrebari cei din afara junglei politice. Cita baza pun sus-enumeratii domni politicieni pe lozincile ce cu drag le recitau prin campaniile elec orale, si chiar cit valoreaza legea ce-ar urma tocmai sa intre in vigoare peste vreo luna de zile? Pot apecia si anticipa cititorii "Ziarului de Vrancea singuri, ca nu-i greu, raspunsurile la astfel de intrebari. La mare moda ramin doar praful in ochii alegatorilor si o imensa bataie de joc. Sint aspecte suverane atotstapinitoare in spatiul politic, acesta fiind, desigur, unul public. Cum mai poate fi posibil? Nu se intreaba nimeni. N-o fi meritind!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.