Național

Scandal politic declansat de Tatal Nostru

Ziarul de Vrancea
11 ian 2011 546 vizualizări
Un deputat se arata revoltat ca ambasadorul Romaniei la Bruxelles nu i-a permis unui preot sa spuna rugaciunea Tatal Nostru la inceputul unei manifestari dedicate Zilei Nationale

Deputatul PNL Pavel Horj a adresat o interpelare ministrului Teodor Baconschi in care il reclama pe ambasadorul la Bruxelles, Ovidiu Dranga, pentru ca ar fi refuzat ca rugaciunea Tatal Nostru sa fie rostita la inceputul ceremoniei de marcare a Zilei Nationale a Romaniei. "Domnule ministru, nu sint un crestin habotnic, nici nu vreau sa fiu nepoliticos, insa poate ar trebui sa recomandati platforma dumneavoastra si domnului Ovidiu Dranga, ambasadorul Romaniei la Bruxelles, acesta aratindu-se foarte surprins ca i se poate solicita domniei sale asa ceva", scrie Horj in interpelarea sa, inregistrata la Camera in decembrie 2010. Deputatul PNL Pavel Horj precizeaza in interpelare ca, in perioada 1-2 decembrie, PE a organizat la Bruxelles manifestarea crestin-ecumenica "Mic dejun cu rugaciune", eveniment la care a participat si o delegatie din Romania formata din parlamentari si reprezentanti ai BOR. Delegatia respectiva, scrie Horj, a luat parte si la ceremoniile prilejuite de Ziua Nationala organizate de ambasada de la Bruxelles. "La inceputul manifestarilor, s-a cerut permisiunea ca un preot sa rosteasca rugaciunea Tatal Nostru, lucru refuzat de catre ambasadorul Ovidiu Dranga", scrie deputatul liberal.

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata intr-un mod original la Bruxelles, unde Manneken-Pis ("Baietelul care face pipi") - simbolul capitalei belgiene - a fost costumat in calusar, purtind si un steag tricolor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.