Național

Campanie impotriva finantarii Catedralei Neamului

Ziarul de Vrancea
7 sep 2010 483 vizualizări
"Nu-ti lasa banii în plata Domnului!"

Asociatia care a initiat protestul sustine ca in Romania exista o scoala la aproape patru biserici


Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) cere statului sa nu mai finanteze constructia Catedralei Mintuirii Neamului, "un proiect faraonic". Organizatia precizeaza ca in tara sint 18.300 de biserici si doar 4.700 de scoli generale. ASUR a lansat campania "Nu-ti lasa banii in plata Domnului!", pentru a sensibiliza opinia publica si factorii de decizie politica asupra propunerii de taxare si a problemelor legate de finantarea de catre stat a cultelor religioase. "Printre altele, ridicam problema constructiei unui numar excesiv de biserici, de multe ori cu fonduri provenind de la bugetul de stat sau de la bugetele locale. Problema este cu mult mai acuta atunci cind ne aflam in fata unui proiect faraonic, care se doreste realizat pe banii contribuabililor, Catedrala Mintuirii Neamului", se arata intr-un comunicat al organizatiei.

Asociatia sustine ca la slujba de binecuvintare a inceperii lucrarilor, Patriarhul Daniel ar fi afirmat ca investitia este "o necesitate practica tinind seama de numarul mare, aproape saizeci de ierarhi ai Sfintului Sinod, care nu incap mai mult de doisprezece in Altarul Catedralei actuale". ASUR cere autoritatilor stoparea finantarii din bani publici a constructiei Catedralei si revenirea asupra deciziei de transferare in proprietatea Patriarhiei BOR a celor 11 hectare de teren pe care se doreste amplasarea contructiei. ASUR a fost fondata la inceputului anului, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, cunoasterea stiintifica si gindirea critica. Patriarhul Daniel a binecuvintat vineri inceperea lucrarilor de construire a Catedralei Mintuirii Neamului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.